Αδειοδοτικό «ΟΚ» της ΡΑΕ στην Intrakat για σταθμούς αποθήκευσης 497 MW

Ιδιαίτερη έμφαση στο εταιρικό χαρτοφυλάκιο από ΑΠΕ δίνει η διοίκηση Σουρέτη

Μπορεί στη μνήμη του μέσου αναγνώστη η Intrakat να έχει καταχωριστεί στους καταλόγους των αμιγώς κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά ως ένα μεγάλο μέγεθος του εγχώριου επιχειρείν δραστηριοποιείται σε ένα δυναμικό περιβάλλον με τον εντός και εκτός ελληνικών συνόρων στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης Σουρέτη να είναι «χτισμένος» σε τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης: στα κατασκευαστικά έργα υποδομών, περιβάλλοντος και τεχνολογίας, στη στοχευμένη ανάπτυξη ακινήτων, στα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων, καθώς και στην ενέργεια και τα έργα ΑΠΕ.

Τον τελευταίο πυλώνα του εταιρικού σχεδιασμού έρχεται να ικανοποιήσει το «πράσινο» φως που έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην Intrakat (σ.σ. η εταιρεία είχε υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις στα τέλη Ιουνίου) αναφορικά με την άδεια παραγωγής για το σύμπλεγμα μονάδων αποθήκευσης ενέργειας της εταιρείας στη Βοιωτία (Δημοτική Ενότητα Θίσβης του δήμου Θηβαίων), συνολικής ισχύος 496,6 MW.

Ο CEO της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης

Η μονάδα αποτελείται από συσσωρευτές αποθήκευσης που είναι χωροθετημένοι σε 6 υπομονάδες και οι οποίες ως ξεχωριστά τμήματα έλαβαν η κάθε μια ξεχωριστή άδεια, ως ακολούθως: α) 100MW στη θέση «Ραθάρια 1», β) 100MW στη θέση «Ραθάρια 2», γ) 100MW στη θέση «Ραθάρια 3», δ) 100MW στη θέση «Ραθάρια 4», ε) 48,3MW στη θέση «Ραθάρια 5», και στ) 48,3MW στη θέση «Ραθάρια 6».

Όπως συχνά υπογραμμίζεται και από τα χείλη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Πέτρου Σουρέτη η Intrakat δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χαρτοφυλάκιό της από ΑΠΕ.

Θυμίζεται ότι στην αρχή του καλοκαιριού το Δ.Σ. της Intrakat αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της εταιρείας «ΓΑΙΑ ΑΝΕΜΟΣ» που στόχο έχει  την εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ της απορροφούμενης,  συνολικής ισχύος 1,1 GW.

Το εν λόγω ενεργειακό «πορτοφόλι» συνδυαζόμενο με την τεχνογνωσία, την κατασκευαστική εμπειρία και την οργανωτική δομή της Intrakat εκτιμάται ότι θα διευρύνει το πεδίο ανάπτυξης της εταιρείας και θα προσφέρει στους μετόχους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μελλοντικές υπεραξίες που θα δημιουργηθούν.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα