Αδιόριστοι παραμένουν περισσότεροι από 10.000 επιτυχόντες

Πάνω από 10.000 είναι σήμερα οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που παραμένουν αδιόριστοι. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε αναφορά στη Βουλή εκτιμώντας πως μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απορροφηθεί περίπου 3.000 επιτυχόντες με βάση τον κανόνα μία πρόσληψη έναντι πέντε αποχωρήσεων
Ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι, εκτός από αυτές τις «τακτικές» προσλήψεις, από τους υπάρχοντες καταλόγους επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα γίνουν και οι αναπληρώσεις όλων εκείνων που θα προκύψουν από τις αξιολογήσεις ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, προσλήφθηκαν παράνομα, είναι επίορκοι, υπόδικοι ή υπόλογοι στη Δικαιοσύνη και δεν μπορούν να εξακολουθούν να έχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε επίσης ότι συμφωνεί με την άποψη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, ότι δεν θα πρέπει να προκηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί από φορείς και υπηρεσίες όταν εκκρεμούν οι διορισμοί από τους παλαιότερους διαγωνισμούς, επειδή έτσι δίνονται ψεύτικες ελπίδες και κρατούνται άνθρωποι σε ομηρία. «Αυτό που εμείς κάνουμε», τόνισε, «είναι  να εποπτεύουμε στις προσλήψεις που γίνονται κατά πόσον τηρείται αυστηρά η σειρά των καταλόγων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ», και υπογράμμισε ότι «πρώτοι δικαίωμα στην εργασία στον δημόσιο τομέα έχουν αυτοί οι ταλαντούχοι και προικισμένοι νέοι άνθρωποι που καρτερικά τόσα χρόνια περιμένουν να διοριστούν…».

Ο κ. Μανιτάκης οριοθέτησε  το 2015 ως τη χρονιά εξομάλυνσης για το Δημόσιο, καθώς όπως είπε και ο στόχος που έχει τεθεί για μείωση του υπερτροφικού δημοσίου κατά 150.000 θέσεις θα έχει επιτευχθεί και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί θα το επιτρέπουν.

ΣΩ.ΛΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα