Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Καμμένος ψάχνει πολιτικό σωσίβιο στα εθνικά θέματα»

«Από τη φυλάκιση των Ελλήνων αξιωματικών και μετά οι Τούρκοι κινούνται με απειλητικές διαθέσεις. Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να ανησυχεί (…) όχι για να προκαλεί υστερία ή για να το εκμεταλλεύεται πολιτικά, (αλλά) να ανησυχεί τόσο όσο χρειάζεται για να είμαστε σε εγρήγορση».

Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News», ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί για τυχόν ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ακόμα ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε αντίθεση με τα απορρέοντα εκ του ρόλου του, «λέει πάρα πολλά, ενίοτε και εξαιρετικώς απρεπή και κάνει πολύ λίγα». «Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει προσωπική πολιτική ατζέντα και θεωρεί ότι η άνοδος των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα μπορεί να αποτελέσει το εκλογικό του σωσίβιο. Αδιαφορεί, όμως, για το αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα» σημειώνει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «θεωρία που τη λένε ανόητοι άνθρωποι» την άποψη που υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και να επικεντρωθούμε στο βασικό μας πρόβλημα ασφαλείας που είναι η Τουρκία. Ως προς το ενδεχόμενο κατάθεσης στη Βουλή πρότασης που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» είπε ότι καταρχήν η πρόταση «πρέπει να στηρίζεται και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» προσθέτοντας ότι στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξετάσει την πρόταση επί της ουσίας. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμα είναι πάγια θέση της Ν.Δ. να εξετάζει κάθε θέμα που έρχεται στην Βουλή, προσθέτοντας «εμείς δεν λέμε a priori όχι. Μπορεί να έρθει μια συμφωνία που να μας ικανοποιεί. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης της ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, όπως κακώς γράφτηκε».

«Ιδανική μία λύση χωρίς το όνομα “Μακεδονία”»

Αναφορικά με τη στάση της «γαλάζιας» παράταξης υπέρ των συλλαλητηρίων, είπε ότι η Ν.Δ. σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων ως προς το όνομα της Μακεδονίας προσθέτοντας «για εμάς, ιδανική λύση θα ήταν μια λύση χωρίς το όνομα “Μακεδονία”. Επειδή στην πολιτική υπάρχει και ο ρεαλισμός, κοιτάμε πάντα να δούμε αν θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό. Πάντως, λύση ερήμην του λαού δεν γίνεται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι δεν είναι θέση του Αντώνη Σαμαρά η συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αλλά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την έθεσε «με τον πιο επίσημο τρόπο ως ομιλητής στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής», και εξέφρασε τη συμφωνία του με τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. «ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας πιθανός στρατηγικός μας εταίρος για την αλλαγή της χώρας». Σημείωσε ότι αυτή η θέση δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της Ν.Δ. για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς η όλη συζήτηση αφορά ευρύτερες συναινέσεις που «πρέπει να επιτευχθούν ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ακόμα ότι «δεν υπάρχει ούτε δεξιά στροφή, ούτε ακροδεξιά στροφή, ούτε κεντρώα στροφή της Ν.Δ.» η οποία «από την ίδρυσή της» καλύπτει τον χώρο «από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά», ενώ, τέλος, τονίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία εμπλοκή σε καμία διαγραφή στελεχών το κόμμα.

Διαβάστε επίσης