«Αδύνατον να μην ελέγχεται η είσοδος στην Πρυτανεία»

Υπέρ του ελέγχου στην είσοδο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την κρίση που έχει εκδηλωθεί στο ΕΚΠΑ, σημείωσε:

«Στη Βουλή έκανα έκκληση κι επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Να τηρήσουμε κάποιους κανόνες κοινής λογικής όχι κάτι περισσότερο. Δεν είναι δυνατόν, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο Διοίκησης του μεγαλυτέρου και ιστορικοτέρου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Αθηνών να μην μπορεί να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, στο Διοικητήριο, στην Πρυτανεία, στο ιστορικό εκείνο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «είναι πέρα από κάθε λογική να γίνεται λόγος για ανελευθερία, διότι δεν μιλάμε για το εσωτερικό πανεπιστημιακό χώρο, για εκεί που βρίσκεται το campus του Πανεπιστημίου, όπου, τέτοια μέτρα ενδεχομένως να είναι και δυσκολότερα».

Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν εισέλθει στην Πρυτανεία την Τρίτη, χωρίς άδεια, σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις:  «Αυτό προκαλεί κινητοποιήσεις σε μία Αθήνα, μία πόλη που πρέπει να ζήσει από τον τουρισμό , τα αγαθά του οποίου είδαμε φέτος; Δεν θα υπάρξει κοινή λογική; Δεν έχει κανένας το δικαίωμα. Τι πάει να πει είσαι βουλευτής; Είσαι βουλευτής για να παραβιάζεις το Νόμο; Τι πάει να πει είσαι συνδικαλιστής; Όλοι μας, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε στοιχειώδεις και ελάχιστους κανόνες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα