
ΑΕΚ: Nέα ονόματα, ακόμα ο προπονητής
Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει τον Αλεμάο, έναν Βραζιλιάνο επιθετικό από την Ιντερνασιονάλ, και τον Πατρικ Σοκο, δεξιό εξτρέμ από την Ουέσκα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ βρίσκονται οι Αλεμάο και Πατρικ Σόκο οπως τονίζει ο εξαιρετικά έγκυρος δημοσιογράφος Ματέο Μορέτο που είχε αποκαλύψει το περασμένο καλοκαίρι την μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ.
«Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει τον Αλεμάο, έναν Βραζιλιάνο επιθετικό από την Ιντερνασιονάλ, και τον Πατρικ Σοκο, δεξιό εξτρέμ από την Ουέσκα. Ο Πάτρικ Σόκο βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Αλμερία», αναφέρρει συγκεκριμένα το ποστ του Μορέτο στο Χ.
Ο Αλεξάντρε Ζουράφσκι, γνωστός ως Αλεμάο (γεννημένος στη Βραζιλία έχοντας και πολωνική υπηκοότητα) είναι 27 ετών, σέντερ-φορ (ύψος 1.82) ανήκει στην Ιντερνάσιοναλ, αλλά την τελευταία διετία αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στην Οβιέδο. Στην φετινή σεζόν μάλιστα, La Liga 2 οργιάζει, έχοντας 14 γκολ σε 39 παιχνίδια, συν 4 ασίστ.
Ο δανεισμός του εκπνέει τον Ιούνιο και θα επιστρέψει στην Ιντερνάσιοναλ με την οποία όμως έχει συμβόλαιο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη κάτι που σημαίνει πως μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο της συνεργασίας του με τον βραζιλιάνικο σύλλογο. Στην Οβιέδο αγωνίστηκε, όπως προείπαμε, και πέρυσι έχοντας 8 γκολ, ενώ συνολικά με τον ισπανικό σύλλογο μέτρησε 78 συμμετοχές, 22 γκολ, 5 ασίστ και με την Ιντερνασιονάλ έχει 71 παιχνίδια, 14 γκολ και 5 ασίστ.
Όσο για τον Πατρικ Σόκο, ειναι από το Καμερούν, διεθνής, αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ και το συμβόλαιο του εκπνέει με την Ουέσκα το καλοκαίρι (άρα μπορει να αποκτηθεί ως ελεύθερος, όπως έπραξε η ΑΕΚ για παράδειγμα με τον Κουτέστα). Από το 2020 αγωνίζεται στην Ισπανία με τις Ρασίνγκ, Ίμπιζα και Ουέσκα. Την τρέχουσα σεζόν σε 34 συμμετοχές έχει 12 γκολ και 3 ασίστ με την φανέλα της Ουέσκα, εμφανίσεις που όπως φαινεται προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Ενωσης αλλά και της Αλμερία όπως τονίζει ο Ματέο Μορέτο.