ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Οι 35 που φόρεσαν και τις δυο φανέλες

Τη διαδρομή Νέα Φιλαδέλφεια-Πειραιάς και το αντίστροφο έχουν κάνει συνολικά 35 παίκτες. Την αρχή έκανε το ιδρυτικό μέλος του Ολυμπιακού, ο τερματοφύλακας Κλειδουχάκης, που πέρασε ένα φεγγάρι και από την ΑΕΚ τη δεκαετία τού ’20. Λίγο αργότερα ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Αριστείδης Λούβαρης, έκανε το «ταξίδι» ανάποδα. Ξεκίνησε από την ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας τού ’30 και κρέμασε τα γάντια του στον Ολυμπιακό μετά τον πόλεμο το 1049.

Από τα παλιά χρόνια πάμε στα νεότερα και θυμόμαστε σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Στέφανος Θεοδωρίδης, ο Τάκης Νικολούδης, ο Άρης Δαμιανίδης, ο Χόκαν Σάντμπεργκ που έκαναν την αρχή της διαδρομής Νέα Φιλαδέλφεια – Πειραιάς… Έπειτα ακολούθησαν κι άλλοι, πιο σύγχρονοι… Ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, ο Γιαννάκης Οκκάς, ο Μιχάλης Καψής, ο Ραφίκ Τζιμπούρ και τελευταίος ο Κώστας Μανωλάς.

Η αντίστροφη διαδρομή δηλαδή από τον Πειραιά στα Φιλαδέλφεια είχε περισσότερη κίνηση… Το μεγαλύτερο όνομα ήταν αυτό του Ριβάλντο, αλλά αξέχαστη θα μείνει και η αποκαθήλωση από τον ιστό, της σημαίας του Ολυμπιακού, του Τάσου Μητρόπουλου, τον οποίο φρόντισε να ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Αμπονσά Κόφι, Αρβανίτης Χρήστος, Βιέρα Μίλτον, Βλάχος Μιχάλης, Γεωργάτος Γρηγόρης, Ίβιτς Ίλια, Καραβίτης Πέτρος, Καφές Παντελής, Κλειδουχάκης Κώστας, Κονέ Παναγιώτης, Κόντης Χρήστος, Λαμπρόπουλος Βασίλης, Μητρόπουλος Τάσος, Ντακόλ Αλεξάντερ, Παπαδόπουλος Μανώλης, Παππάς Χάρης, Πατσατζόγλου Χρήστος, Ριβάλντο, Σοϊλέδης Άρης, Τζιωρτζιόπουλος Σταύρος

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Αλεξανδρής Αλέκος, Δαμιανίδης Άρης, Θεοδωρίδης Στέφανος, Καψής Μιχάλης, Λούβαρης Αριστείδης, Μανωλάς Κώστας, Μπατίστα Ντανιέλ, Νέμεθ Κρίστιαν, Νικολούδης Τάκης,  Οκκάς Γιαννάκης, Σαμπανάτζοβιτς Ρέφικ, Σάντμπεργκ Χόκαν, Τζιμπούρ Ραφίκ, Φιλιππάκος Πέτρος, Χατζησταυρίδης Αλέξης

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα