AEK: Στο κόλπο για τον τίτλο

Άλλη ομάδα η Ένωση επιστρέφει στο νέο γήπεδο μετά από 19 χρόνια με στόχο να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Περνάει στο ντούκου από τα «αντικειμενικά Μέσα» που προβάλουν  άλλα κι άλλα, όμως αγνοούν την εντελώς νέα πραγματικότητα που συντελείται στην ΑΕΚ…

Η Ένωση ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Opap Arena ετοιμάζεται να αποπερατωθεί και να είναι έτοιμη πριν από τα εγκαίνια της 17ης Σεπτεμβρίου.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για τους Ενωσίτες με τη λήξη της προηγούμενης σεζόν, η οποία αποδείχτηκε… καταστροφική, αφού η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης, ήταν πως θα χτιζόταν η ομάδα που θα έμπαινε στο νέο γήπεδο.

Ήδη έχουν την πρώτη εικόνα…

Η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα ήταν το πρώτο σημάδι της αλλαγής που ξεκίνησε να συντελείται  από τις πρώτες μέρες της απόφασης του Δημήτρη Μελισσανίδη να χτίσει από την αρχή την ομάδα που θα έμπαινε στην Opap Arena.

Σε οργανωτικό επίπεδο ήρθαν τα πάνω κάτω, προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι ο «Πεγιάδο» (όπως είναι το παρατσούκλι του) θα δουλέψει με την ηρεμία του, έχοντας ένα πολύ δυνατό τιμ δίπλα του, τους συνεργάτες που τον ακολουθούν σε κάθε ποδοσφαιρικό προορισμό του. Γι αυτό και προσελήφθησαν όλοι.

Το μεγάλο όπλο της εφετινής ΑΕΚ είναι  ότι σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχει θετική αύρα.

Κι αυτό σε πρώτη φάση έχει να κάνει με το νέο γήπεδο που θα ενώσει ξανά όλους τους Ενωσίτες κάτω από την ίδια στέγη. Ύστερα υπάρχει ένας προπονητής που δείχνει να έχει μια χημεία με την ομάδα . Ουδείς μπορεί να ξέρει αν θα πετύχει ή αν θα τα καταφέρει στην Ένωση. Όμως, έχει όλες τις προϋποθέσεις να το πράξει. Και τρίτον, αντίστοιχα με τις άλλες χρονιές έχει κάνει μέχρι στιγμής σοβαρές  και στοχευμένες επιλογές ουσίας στις μεταγραφές.

Φυσικά, για να γίνουν ολ αυτά υπήρχε και ο χρόνος, αλλά και τα πρόσωπα. Το ξήλωμα ήταν βαθύ κι έφτασε μέχρι τα γραφεία της ΠΑΕ. Εντοπίστηκαν τα προβλήματα, απομακρύνθηκαν πρόσωπα και ήρθαν άλλα στη θέση τους αφού αποδεδειγμένα έπρεπε να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα…

Με βάση τις κινήσεις που έχουν γίνει η ΑΕΚ δείχνει κομπλέ παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί όλο το παζλ.

Υπάρχουν όμως λόγοι που εξηγούν αυτόν τον ενθουσιασμό για να αποκτήσουν διαρκείας οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Η Ένωση βρίσκεται πλέον σε άλλη αφετηρία και δείχνει ικανή και λόγω γηπέδου, δικής της έδρας δηλαδή να μπει με αξιώσεις στο κόλπο για τον τίτλο τη νέα σεζόν. Όπως είχε κάνει ο Ολυμπιακός το 2004 με τον Σωκράτη Κόκκαλη και την ανακατασκευή του Καραϊσκάκη που έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να φτιάξουν ένα απόρθητο φρούριο. Έτσι θα γίνεται και στην OPAP Arena. Αυτό το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες για να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι δεδομένη.

Ήδη  διατίθενται χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας και η προσδοκία είναι ότι το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι θα είναι γεμάτο.  Το γήπεδο και ο ενθουσιασμός (τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν) είναι εγγυημένος και η ΑΕΚ θα νιώσει για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια πραγματικά γηπεδούχος στην Opap Arena.

Το  αγωνιστικό σκέλος, επίσης δικαιολογεί μεγαλύτερες προσδοκίες. Στη μια από τις δυο προβληματικές γραμμές, αυτή του κέντρου, έγινε ριζική ανανέωση:  Ήρθε βασικό εξάρι από την Primera Division (Γιόνσον), προστέθηκε μια ποιοτική και δοκιμασμένη λύση (Γκατσίνοβιτς), ενώ ήρθε και ο διακαής πόθος του προπονητή για το 8-10 (Πινέδα).

Στην επίθεση διέθετε ούτως ή άλλως ποιότητα (με την τριάδα των Τσούμπερ-Γκαρσία-Αραούχο), θ’ αποκτηθεί δεδομένα ένας επιθετικός ακόμα, ενώ θεωρείται δεδομένη  πλέον η παραμονή και του Άμραμπατ.Όσο για το τέρμα, είναι πλήρως καλυμμένη με την παρουσία του Στάνκοβιτς και την επιστροφή του Αθανασιάδη .

Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι να κάνει την απαιτούμενη ενίσχυση και στην άμυνα: Εκεί όπου υπάρχει μεν καθυστέρηση στην απόκτηση των παικτών, ωστόσο  η πρόθεση είναι δεδομένη και η αναζήτηση συνεχίζται…

Εκτός  των άλλων, ότι η ΑΕΚ δεν έχει Ευρώπη, οπότε θα είναι πλήρως συγκεντρωμένη στη Σούπερ Λίγκα.Οπότε μόνο αβάσιμο δεν είναι το συμπέρασμα ότι η «Ένωση» μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με αξιώσεις.

Ήδη  με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων περιόδων περιορισμένης διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας έχουν διατεθεί ήδη 18.000 κάρτες για την “OPAP Arena”.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε διαθέσει 16.043 κάρτες διαρκείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα