ΑΕΚ: Συγκίνηση στην ξενάγηση των δωρητών του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Μία τιμητική και άκρως συγκινητική ξενάγηση απόλαυσαν  στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού μερικοί από τους πιο σημαντικούς δωρητές του.

Η διευθύντρια του Μουσείου κα Έφη Μαυροπούλου ήταν η ξεναγός τους στο ιστορικό ταξίδι από τα χρόνια της ακμής του ελληνικού στοιχείου στη Μικρασία, την Πόλη και τον Πόντο, μέχρι τον μεγάλο διωγμό, το πέρασμα των προσφύγων στον ελλαδικό χώρο και τη μεγαλειώδη δράση τους σε αυτόν, εδώ και έναν αιώνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ίδρυμα Ωνάση (το οποίο εκπροσώπησε η κα Αρτεμις Παλάσκα) το Πολεμικό Μουσείο (παρόντες ήταν ο πρόεδρος Αναστάσιος Λιάσκος και ο ταγματάρχης Νίκος Ρούσσος) τον Οίκο Εφραίμογλου (διά του Δημήτρη Εφραίμογλου) και την COSMOTE TV που δώρισε στο Μουσείο το ντοκιμαντέρ «Οι Μη Χαμένες Πατρίδες» (εκπροσωπήθηκε από τους συνεργάτες της σκηνοθέτιδος Ευτυχίας Φράγκου).

Μεταξύ των δωρητών που παρέστησαν, ήταν οι φίλοι Στέλιου Καζαντζίδη (παρών ο Νικόλαος Τζανιδάκης) οι οικογένειες του συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά (παρούσα η εγγονή του Λένα Ψαθά) και του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου (ήταν εκεί η κόρη του Μαρία) και η Βασιλική Ατταλίδου, νύφη της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Γιώτας Λύδια που επίσης αποτελεί δωρήτρια του Μουσείου.

Μεταξύ των δωρητών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ήταν ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Μάινας και η κα Ελένη Καλλιγά της Gallery Σκουφά.

Στην ξενάγηση ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης, η ειδική επί των δημοσίων σχέσεων Μαρκέλλα Καζαμία και οι δημοσιογράφοι Ρένια Τσιτσιμπίκου και Ηλίας Μαγκλίνης.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε και ξενάγησε η Διευθύντρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κα Έφη Μαυροπούλου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα