Αερολογίες του Τόσκα στον Νίκο Νικολόπουλο για τον κατάσκοπο

Τι έλεγε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών όταν ο Αχαιός πολιτικός είχε καταθέσει ερώτηση για τον γενικό γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο

Ο Μπαϊράν Σαμπαϊντίμ είναι ο γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο κι ένας εκ των δύο συλληφθέντων για κατασκοπεία.

Ο Σαμπαϊντίμ έχει καταγωγή από τη Ροδόπη, είναι μουσουλμάνος, Έλληνας πολίτης, αλλά ο ίδιος νιώθει Τούρκος, κάτι που το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Όμως οι αρχές τον ήξεραν, καθώς το 2017 είχε καταθέσει επερώτηση στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο Αχαιός πολιτικός είχε ενημερωθεί για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σαμπαϊντίμ για τους Γκρίζους Λύκους και τη σημαία της λεγόμενης «Ανεξάρτητης δυτικής Θράκης».

Την ερώτηση ο Νικολόπουλος την είχε καταθέσει στον τότε υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το πώς «αντιδρούν και ανταπαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους» στη δράση του συγκεκριμένου προσώπου. Τότε ανέλαβε να δώσει απάντηση ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, ο οποίος επί της ουσίας δεν έδωσε απάντηση, υποστηρίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης έκνομων συμπεριφορών ατόμων ή ομάδων προσώπων, οι Υπηρεσίες μας, τηρώντας τις επιταγές του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας, προβαίνουν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν περαιτέρω». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, τι έχει να πει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη και… συγκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας στο Μάτι;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα