Αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟ

Λόγω οφειλής στον Βέμερ

Τρεις βαθμούς λιγότερους και επίσημα θα έχει από σήμερα στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός. Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε και επίσημα την αφαίρεσή τους, λόγω των οφειλών της ΠΑΕ στον Βέμερ. Η ποινή αφορά τις 498.000 ευρώ που χρωστά ο Παναθηναϊκός στον Γενς Βέμερ, ενώ εκκρεμεί και άλλη μία προσφυγή του Γερμανού αμυντικού για οφειλή 100.000 ευρώ σχετικά με την Εφορία του.
Ωστόσο διευκρινίζει ότι εάν οι πράσινοι προβούν στην αποπληρωμή των χρεών εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζουν οι κανονισμοί τότε οι βαθμοί αυτοί να επιστραφούν. Οι «πράσινοι» έχουν περιθώριο πέντε ημερών, από την ημέρα τέλεσης του αγώνα με τον Ατρόμητο (15/04), προκειμένου να εξοφλήσουν τον πρώην ποδοσφαιριστή τους ή να έρθουν σε συμφωνία μαζί του για διακανονισμό, ώστε να ανακτήσει τους χαμένους βαθμούς.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός «πέφτει» στην 11η θέση με 29 βαθμούς. Όσο δεν εξοφλείται ο παίκτης σε κάθε αγώνα η ομάδα έχει αφαίρεση τριών βαθμών και στις τρεις αφαιρέσεις έρχεται αυτόματα και υποβιβασμός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση… 
«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο που κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και στη Super League τη Μ. Τρίτη 03/04/2018 και αφού παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των τριών (3) εργασίμων ημερών που το Δικαστήριο έταξε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Vemmer, από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Ιδιότητας & Μεταγραφών της ΕΠΟ (Άρθρο 24 παρ. 5), αν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League».

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Σα να μην έφθαναν αυτά, αποφασίστηκε η αναβολή του ΔΣ της Super League, αφού τα… κουκιά για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού των μη αδειοδοτημένων δεν βγαίνουν.

Διαβάστε επίσης