Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε νοσοκομείο – 13 νεκροί, ανάμεσά τους και νεογνά

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μητέρες και νοσηλεύτριες

Αιματηρή επίθεση από ενόπλους σημειώθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο νεογνά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Εντός, του νοσοκομείο λειτουργεί μαιευτική κλινική της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Σήμερα, οι τρομοκράτες σκότωσαν 13 αθώους ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο μωρά, κατά την επίθεση στο νοσοκομείο. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται μητέρες και νοσηλεύτριες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση στο νοσοκομείο στο Αφγανιστάν διήρκεσε ώρες

Περί τους εκατό άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αλλοδαποί, δέχθηκαν την βοήθεια των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας κατά την διάρκεια της επίθεσης που διήρκεσε πολλές ώρες. Ενοπλοι επέδραμαν το πρωί στο νοσοκομείο στην συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι της αφγανικής πρωτεύουσας..

«Το νοσοκομείο ήταν γεμάτο ασθενείς και γιατρούς. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός στο εσωτερικό», δήλωσε μετά την έναρξη της επίθεσης παιδίατρος που κατόρθωσε να διαφύγει.

Απομακρύνθηκαν νεογνά και μητέρες από το νοσοκομείο

Ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού επενέβησαν στον τόπο της επίθεσης και οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επί πολλές ώρες. Αφγανοί στρατιώτες απομάκρυναν νεογνά και μητέρες από τον χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις χθες τεσσάρων ναρκών στον βόρειο τομέα της Καμπούλ, που προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων SITE, την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Διαβάστε επίσης