«Αφήστε τη Βίκυ»

Μία ακόμη έκκληση προς τους δικαστές να απαλλάξουν τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, απηύθυνε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των απολογιών για την υπόθεση με τις «μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε και πάλι παράνομη την προσωρινή κράτηση της γυναίκας του, προσθέτοντας πως αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών τους, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος αποτελεί θύμα πολιτικής και δικαστικής δίωξης.

«Η δίωξη που υπέστη η γυναίκα μου και μητέρα ενός ανηλίκου παιδιού είναι θλιβερή, παράνομη και καταχρηστική. Η φυλάκισή της που είναι προκαταβολή ποινής, έχει τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινο επίπεδο. Κατέστρεψε μια οικογένεια και τον γιο μας τον εξόρισαν στο Ζέλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός είπε στη συνέχεια ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την πλήρη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων και ζήτησε από το δικαστήριο να αποφυλακίσει τη Σταμάτη, την οποία χαρακτήρισε «θύμα της υπόθεσης».

«Συγνώμη»

Στη δευτερολογία του, ο Τσοχατζόπουλος ζήτησε συγνώμη από τον λαό λέγοντας: «Απευθύνομαι σε όλον τον κόσμο που έχω αδικήσει και χρεώνομαι ένα μέρος της ευθύνης, γιατί όσοι προήλθαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν προσωπικά τις ευθύνες τους. Απέναντι στο λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έχουμε όλοι ευθύνες, γιατί ενώ το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε όλα τα θετικά στοιχεία στη χώρα τελικά την οδήγησε στην οικονομική χρεοκοπία και φόρτωσε τη σκληρή λύση των δανειστών. Ζητώ από όσους παλέψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια να κατανοήσουν, να είναι ανοιχτοί και να δεχτούν τη συγγνώμη μου, για αυτό που πληρώνει σήμερα ο λαός», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Στη δική της τοποθέτηση, η Σταμάτη επανέλαβε ότι κανείς άλλος δεν έχει λοιδωρηθεί όπως εκείνη για «κοινά αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι» και υποστήριξε ότι την ευθύνη για τα οικονομικά την είχε ο σύζυγός της, ενώ εκείνη ήταν αφοσιωμένη στο μητρικό της καθήκον και στο σπίτι της.

Από την πλευρά της, η συγκατηγορούμενη και πρώην λογίστρια του Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, σημείωσε πως κατά την πρώτη απολογία της κατέθεσε ό,τι έχει υποπέσει στην αντίληψή της, ενώ -όπως είπε- είχε δεχθεί πιέσεις από συγκατηγορούμενούς της. Και πρόσθεσε: «Ήρθα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Όχι να καταδικάσω άλλους κατηγορούμενους. Θλίβομαι και αγανακτώ για τα θέματα που τέθηκαν από τον Τσοχατζόπουλο. Τον διευκόλυνα για να κρυφτεί πίσω από την εταιρεία Νόμπιλις, μέσω της οποίας αγοράστηκε η οικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η Νόμπιλις ήταν του Τσοχατζόπουλου».

Παράλληλα, κάλεσε την δικηγόρο να αποκαλύψει ποιος ίδρυσε τη συγκεκριμένη εταιρεία και πρόσθεσε πως είχε ακούσει τον πατέρα της δικηγόρου να λέει ότι ο Ιωάννης Σμπώκος είχε έρθει στο γραφείο του για να την ιδρύσει για λογαριασμό του πρώην υπουργού. Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Σμπώκου, φωτογραφίζοντάς τον ως πρόσωπο που γνωρίζει για τη Νόμπιλις αλλά δεν μιλάει. «Οι Κρητικοί πρέπει να λένε και την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η απολογία του Νίκου Καρατζά, που επίσης ήταν επιβαρυντική για τον Τσοχατζόπουλο. Ο ιδιοκτήτης του «Ιανού» κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Έκανα εγκληματικά λάθη αλλά δεν διέπραξα ποινικά αδικήματα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι έχω κάνει ύποπτη συναλλαγή. Σήμερα πια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Νόρις ήταν εταιρεία του Τσοχατζόπουλου. Ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε. Όταν είδα στη δικογραφία ότι ιδρυτής της είναι ο Ζήγρας κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση γιατί ο Τσοχατζόπουλος με  εξαπάτησε».

Tην επόμενη εβδομάδα, τέλος, αναμένεται να αγορεύσουν οι εισαγγελείς και να προτείνουν την ενοχή των εμπλεκόμενων στην επίμαχη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα