Αφόρητες πιέσεις στον Παπαδημούλη να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Τα έχει πάρει στο κρανίο ο Τσίπρας, μέτωπο εναντίον του εισοδηματία βουλευτή και από Αρβανίτη-Κούλογλου στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστό τοις πάσι στην ΣΥΡΙΖΑϊκή κοινωνία, ότι η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θυμίζει κάτι από σκόρπια διαδήλωση του παρελθόντος. Κι αυτό διότι ο επικεφαλής δεν εμπνέει, με συνέπεια ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.

Θεωρητικά επικεφαλής είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λόγω και της εμπειρίας του από τις προηγούμενες θητείες του. Όμως αυτή η εμπειρία αμφισβητείται εντόνως, καθώς κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Τσίπρα δεν έπεσε μέσα σε καμία απολύτως πρόβλεψη, μη μπορώντας να κατανοήσει κατά πού πάει το πράγμα στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι ήταν (και είναι) μεταξύ των 14 αντιπροέδρων.

Στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα τού ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει η γνώμη του Παπαδημούλη, και ήδη το μέτωπο που έχουν σχηματίσει οι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου τού ροκανίζει την καρέκλα με στόχο την αποκαθήλωσή του. Οι δύο πρώην δημοσιογράφοι έχουν στείλει και σαφέστατο μήνυμα στην Κουμουνδούρου για την ανεπάρκεια του Παπαδημούλη. Μάλιστα, από τους υπόλοιπους τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά και ο Πέτρος Κόκκαλης συνήθως τους ακολουθούν, ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης το παίζει μοναχικός λύκος μη ασχολούμενος με τα εσωκομματικά.

Επιπλέον, οι δύο δημοσιογράφοι έχουν θέσει και ζήτημα στην Κουμουνδούρου ζητώντας να πάρει θέση η ηγεσία, διότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας να παρουσιάζει αυτή την εικόνα στην Ευρωβουλή. «Έχει παρέλθει η μπογιά του Παπαδημούλη και καλό είναι να το πάρει απόφαση και να αποσυρθεί ει δυνατόν και τώρα», λένε πολλοί πέριξ του Τσίπρα για τον Παπαδημούλη. Και οι φωνές αυτές έχουν ενταθεί μετά την κοινοποίηση των πόθεν έσχες και την αγορά οκτώ ακινήτων. Ήδη ο ίδιος ο Παπαδημούλης, έκανε λόγο ότι θα είναι η τελευταία του θητεία στην Ευρώπη και αρκετοί τον πιέζουν να παραιτηθεί από τώρα και να αναλάβει στη θέση του ο πρώτος επιλαχών Σπύρος Δανέλης.

Τον κάρφωσε ο Κούλογλου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την άμεση παραίτηση επιθυμούν και οι ΑρβανίτηςΚούλογλου, με τον τελευταίο να τον καρφώνει μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Action24, απαντώντας με ειρωνικό τρόπο για το πόθεν έσχες του Παπαδημούλη.

Η ερώτηση αφορούσε τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τα 28 δηλωμένα στο πόθεν έσχες ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, εκ των οποίων τα 8 αγόρασε μέσα στο έτος 2018. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του ιδίου του κ. Παπαδημούλη, ορισμένα από τα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας είναι νοικιασμένα σε πρόσφυγες μέσω ΜΚΟ. Οι τοποθετήσεις Παπαδημούλη έχουν ήδη προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ και οργή στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κούλογλου απάντησε αρχικά ότι έρχεται σε δύσκολη θέση με την ερώτηση, αλλά τοποθετήθηκε ευθέως εναντίον του Παπαδημούλη. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός ζητάει πάρα πολλά, ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορεί να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον και το άλλο θέμα είναι ότι στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Όσοι έβλεπαν την εκπομπή περίμεναν ο Κούλογλου να θυμηθεί και τα καρότσια στα σούπερ μάρκετ, αλλά ο ευρωβουλευτής μάλλον τα ξέχασε…

Προς το παρόν, ο κ. Παπαδημούλης δεν έχει δείξει διάθεση για παραίτηση. Το μόνο που έχει κάνει –όπως φάνηκε και σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση στα Βόρεια Προάστια– είναι ότι αποχώρησε από τους προεδρικούς κι έχει ταχθεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του για ένα αριστερό κόμμα, αποκλείοντας οποιαδήποτε στροφή προς τη Σοσιαλδημοκρατία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα