Αφού την ψήφισε, μετά διέγνωσε ότι οι αλλαγές ήταν μικρές

«Ήταν ένα νομοσχέδιο που έφερε πολύ μικρές αλλαγές στις δικές μας ρυθμίσεις», δήλωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών.

«Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν δείξανε και το πολιτικό πρόσωπο της καινούριας κυβέρνησης. Η μεροληψία υπέρ των λίγων, υπέρ του πλούτου είναι δεδομένη κι η αντίθεσή μας είναι ότι δεν θεωρούμε ότι μεσαία περιουσία είναι μια περιουσία του ενός εκατομμυρίου», ανέφερε η κ. Παπανάτσιου, εκτιμώντας ότι για τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ «υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, αλλά θα μπορούσε να δοθεί σε δικαιότερη βάση σε εκείνους που το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Κι όμως όλα αυτά η κ. Παπανάτσιου τα λέει χωρίς να κοκκινίζει. Διότι με την ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις δεν υπήρχε πρόβλεψη για άρση των κατασχέσεων των λογαριασμών όσων εντάσσονταν στην ρύθμιση. Τουναντίον στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρεται ότι μόλις κάποιος υπαχθεί στη νέα ρύθμιση αυτόματα παύουν τα μέτρα εναντίον του και ξεπαγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Διαβάστε επίσης