Άγιαξ ή Βασιλεία στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Η κατάκτηση του Europa League από την Ατλέτικο Μαδρίτης δε στεναχώρησε μόνο την ηττημένη Μαρσέιγ αλλά και τον ΠΑΟΚ. Γιατί, πλέον, οι «ασπρόμαυροι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στον 2ο προκριματικό του Champions League, τον Άγιαξ ή τη Βασιλεία.

Το έργο των δευτεραθλητών Ελλάδας, δυσκόλεψε μετά από… καραμπόλες που προκάλεσε η νίκη της Ατλέτικο. Η ισπανική ομάδα έχει «σφραγίσει το εισιτήριο» της για τους ομίλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μέσω του πρωταθλήματος. Έτσι, τη θέση της θα πάρει η τρίτη ομάδα στο πρωτάθλημα Γαλλίας. Στον 3ο προκριματικό γύρο, προβιβάζονται -λόγω καλύτερης βαθμολογίας- οι δευτεραθλήτριες Τουρκίας, Τσεχίας.

Στην κληρωτίδα του 2ου προκριματικού ομίλου θα μπουν οι ομάδες από Ελβετία, Ολλανδία, Ελλάδα και Αυστρία. Συγκεκριμένα οι Βασιλεία (71.000 βαθμούς), Άγιαξ (53.500), ΠΑΟΚ (29.500) και Στουρμ Γκρατς (6.570). Όπως είναι προφανές από τη βαθμολογία τους οι δύο πρώτες θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και οι άλλες σε αυτό των αδυνάτων. Το μόνο που μένει, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ είναι να μάθει στις 19 Ιουνίου, αν αντίπαλός του θα είναι ο Άγιαξ ή η Βασιλεία.

Διαβάστε επίσης