«Aγκαλιά» του Περισσού στους εξαπατημένους ψηφοφόρους

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους ψηφοφόρους νιώθουν Αριστεροί και προοδευτικοί, αλλά αποστρέφονται την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Μόνοι εναντίον όλων». Αυτό θα μπορούσε να ήταν το σύνθημα του ΚΚΕ σε αυτή την εκλογική μάχη, που κατά πολλούς στον Περισσό θυμίζει τη μητέρα των μαχών μετά τα όχι τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές. Και λέμε τα όχι τόσο καλά αποτελέσματα, διότι όλοι στον Περισσό ικανοποιήθηκαν από το γεγονός ότι προσπέρασαν τη Χρυσή Αυγή, όμως το ποσοστό του 5,35% είναι πιο μικρό από το 6,11% του 2014.

 

Του Μιχάλη Κωτσάκου

 

Αλλά και στις περιφερειακές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέγραψαν πτώση, ενώ από τους δήμους που κατείχε κατάφερε να διατηρήσει μόνο την Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, καθώς υπήρξαν απώλειες σε Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία.

Τώρα το ΚΚΕ ρίχνεται στη μάχη με το δίλημμα ότι «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων». Και πλέον το ΚΚΕ σε αυτή την προεκλογική περίοδο απευθύνεται σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.  Κι όπως λένε στον Περισσό «ξέρουν πως οι έννοιες αριστερά, πρόοδος, δημοκρατία είναι έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία».

Στόχος, λοιπόν, του ΚΚΕ είναι να καταφέρει να πείσει όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον φόβο της επανόδου της Ν.Δ. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, αλλά το ξέπλυνε και το ανέστησε», επισημαίνουν στο ΚΚΕ.

Υποψηφιότητες

Σε αυτή τη συστράτευση που επιχειρεί το ΚΚΕ χωρούν όλοι. Από τον Θάνο Μικρούτσικο, που θα είναι στη 12η θέση του Επικρατείας, μέχρι την Κατερίνα Στικούδη, της οποίας ο σύζυγος (Βαγγέλης Σερίφης) είναι στέλεχος του ΚΚΕ και ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική με το ψηφοδέλτιο του Πρωτούλη. Αυτό εξάλλου φάνηκε και στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα στον αίθριο του Περισσού, όπου ανακοινώθηκε ότι η Αλέκα Παπαρήγα θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Μαζί της, πέραν του κ. Μικρούτσικου (στο παρελθόν ήταν υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1993) θα είναι η κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Έρη.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων». Ακόμη, υποψήφιοι στο Επικρατείας θα είναι τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουΐζα Ράζου.

 

Ο Κουτσούμπας

Σε ό,τι αφορά τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα ηγηθεί των ψηφοδελτίων σε Δυτική Αθήνα και Βοιωτία. Στον Βόρειο Τομέα θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης, ενώ η Λιάνα Κανέλλη (από τα ισχυρά χαρτιά του Περισσού) θα είναι εκ νέου υποψήφια στην Α’ Αθήνας.

Στον Δυτικό Τομέα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές. Αντίστοιχα, στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος, καθώς και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος, όπως και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού, καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία τον Ιανουάριο του 2015 είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον Ιούλιο αποχώρησε, λόγω του 3ου μνημονίου.

Τέλος, η Σεμίνα Διγενή, παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή, παραιτήθηκε και θα είναι υποψήφια στην Α’ Πειραιώς.

 

Η ζεστή γιορτή

Σε ό,τι αφορά τη γιορτή που διοργανώθηκε στο αίθριο Περισσού την προηγούμενη Δευτέρα, γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες φίλους του κόμματος, πολλοί από τους οποίους ήταν στα ευρωψηφοδέλτια. Ανάμεσά τους και αρκετοί ηθοποιοί, όπως οι Άγγελος Αντωνόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Κώστας Καζάκος, Φίλιππος Σοφιανός, Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Αρώνης, Αντώνης Ξένος, Τιτίκα Σαριγκούλη, Δημήτρης Τζουμάκης. Από τον χώρο της μουσικής η Γιώτα Βέη, η οποία πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε δημοτικά τραγούδια, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, που επίσης ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε ποίηση Βάρναλη, τιμώντας –όπως είπε– τον συνθέτη Λουκά Θάνο, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

Εκεί ήταν και ο Στάθης Δρογώσης (πρώην ΣΥΡΙΖΑ), ο Κώστας Λειβαδάς, η Ερωφίλη και οι σκηνοθέτες Κώστας Βάκκας, Σταύρος Τσακίρης και Κώστας Τσιάνος.

 

 

Διαβάστε επίσης