Αγνοείται Έλληνας πρέσβης στη Λατινική Αμερική

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς εδώ και τρία 24ωρα αγνοείται η τύχη του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Πρόκειται για μία υπόθεση με πέπλο μυστηρίου, την οποία ερευνά επισήμως η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ο 59χρονος διπλωμάτης Κυριάκος Αμοιρίδης δεν έχει δώσει σημεία ζωής, εδώ και τρία 24ωρα, ενώ βρισκόταν σε άδεια στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η άδεια του έλληνα αξιωματούχου λήγει στις 9 Ιανουαρίου. Εργαζόμενος στην πρεσβεία δήλωσε ότι η τελευταία επικοινωνία με τον κ. Αμοιρίδη έγινε στις 26 Δεκεμβρίου με γραπτό μήνυμα μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι ο άνθρωπος που απάντησε στο μήνυμα ήταν ο ίδιος ο έλληνας αξιωματούχος.

Να σημειώσουμε πως ο Έλληνας πρέσβης τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο οποίο ήταν πρόξενος της Ελλάδας από το 2001 έως το 2004. Ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή της χώρας μας στη Μπραζίλια τον περασμένο Ιανουάριο και συνήθιζε να περνά τακτικά λίγες μέρες ξεκούρασης στο Ρίο.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα