Αγνόησε τον νόμο και όρισε εκλογές στις 9 Οκτωβρίου η ΕΠΟ

Αγνόησε τον νόμο για τον χρόνο των εκλογών των Ομοσπονδιών, αλλά και την επιθυμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διεύρυνση του εκλογικού σώματος η ΕΠΟ, και στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής αποφάσισε εκλογές στις 9 Οκτωβρίου με το υπάρχον εκλογικό σύστημα!!

Πλέον η σύγκρουση Πολιτείας-Ομοσπονδίας αναμένεται μετωπική. Το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, ζητώντας του να σεβαστεί τους νόμους ενημερώνοντας αναλυτικά για τη θέση της Κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα των εκλογών της Ομοσπονδίας. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και την περασμένη Παρασκευή στη συνάντησή του με τα στελέχη της UEFΑ.

Ο Λ. Αυγενάκης, όπως και στην εκτενή συνεργασία της περασμένης Παρασκευής με τον διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον Β. Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ:

Ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου (άρθρο 143, ν. 4714/2020).

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA πως την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα σε άριστο κλίμα, έγινε επίσης αναφορά:

  • στο υπό ψήφιση αθλητικό σχέδιο νόμου με τις συζητήσεις των νομικών επιτελείων ΓΓΑ-ΕΠΟ, όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) για την προπονητική, τους προπονητές και το Ψηφιακό τους Μητρώο στη ΓΓΑ, τις Λέσχες Φιλάθλων, αλλά και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,
  • στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί προσφυγών, αλλά και η τελική πρόταση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL,
  • στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο «Παγκρήτιο Στάδιο» και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFA η υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023».

Λίγες ώρες αργότερα ο Β. Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να περιμένουν την έκθεση FIFA-UEFA, οι εκλογές να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο και να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα.

Η ΕΠΟ με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε εκλογές στις 9 Οκτωβρίου με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, αγνοώντας την Πολιτεία και ανοίγοντας τον ασκοό του Αιόλου… Στην ψηφοφορία μειοψήφησε ο β’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης, καθώς ήταν ο μόνος που ψήφισε κατά της πρότασης για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα