Αγνοούν τον Ζάεφ! Κατέβηκαν ως σκέτο «Μακεδονία» και ματαιώθηκε ο αγώνας ταχύτητας στις Σέρρες

Δεν πα να λέει ο Ζάεφ ό,τι θέλει, εκτός κι αν παίζει το «παιχνιδάκι» του κι αυτός, η Βόρεια Μακεδονία αρνήθηκε να κατέβει στους αγώνες ως Βόρεια Μακεδονία, επέμενε στο σκέτο «Μακεδονία» στον Διεθνής Αγώνα Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πρόκειται να γίνει στις Σέρρες. Ο αγώνας ματαιώθηκε.

Την ανακοίνωση της διοργάνωσης έκανε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι ήχοι, λοιπόν, από τις αγωνιστικές μηχανές δεν ήχησαν σήμερα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας, παρά την ενημέρωση να προβούν στην αλλαγή της ονομασίας, επέμεναν να αναγράφεται ο φορέας στα επίσημα έγγραφα, ως «Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας». Εκτός από το θέμα της ονομασίας υπήρχαν και προβλήματα σε θέματα ασφαλιστικών καλύψεων.

«Ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την Ελληνική Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA). Δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων. Να σημειωθεί ότι η ΟΜΑΕ διαθέτει και τα δύο απαραίτητα συμβόλαια, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μετά από σχετικό επίσημο αίτημα. Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές στις ομοσπονδίες, μέλη της FIA, όπως η ΟΜΑΕ και η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας. Τέτοιο αίτημα, ωστόσο, δεν υπεβλήθη ποτέ από την Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Κατ’α πως πάει η δουλειά, καμία ομοσπονδία δεν πρόκειται ν’ αλλάξει την ονομασία της. Η αρχή έγινε με το EURO 2021 όπου οι Σκοπιανοί παρουσιάστηκαν ως «Μακεδονία». Έγινε φασαρία, αλλά ο αντίκτυπος μηδέν από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Κι έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες και φυσικά πάλι ως «Μακεδονία» θα παρουσιαστούν, αφού αγνοούν τον ίδιο τους τον πρωθυπουργό Ζάεφ.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα