Αγωνιστικοί χώροι μετά 20 έτη!!! Η Super League του Μπουτσικάρη (2021) θυμήθηκε την ΕΠΑΕ του Βίκτωρα (2000)

Η  είδηση λέει ότι «Με κυρίαρχα θέματα αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της κατάστασης των αγωνιστικών χώρων, συνεδριάζει την Τρίτη (23/2) στις 17:00 το διοικητικό συμβούλιο της Super League».

Το θέμα προέκυψε μετά από όσα συνέβησαν με το γήπεδο του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, όπου έγιναν όσα έγιναν με τον αγώνα Κυπέλλου του Παναθηναϊκού, αλλά και τη μετάθεση του αγώνα των Γιαννιωτών με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο Περιστέρι.

Φυσικά, το γήπεδο του ΠΑΣ δεν είναι το μόνο… ακατάλληλο. Όμως στη Super League δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, ενώ και τώρα που ανακοίνωσαν ότι θα το κάνουν είναι ένα θέμα αν έχουν κάποιο σοβαρό σχέδιο.

Η πιο σοβαρή προσπάθεια ανακατασκευής των γηπέδων έγινε πριν από 20 χρόνια…

Τον Φλεβάρη του 2000 η τότε διοίκηση της ΕΠΑΕ (με πρόεδρο τον Βίκτωρα Μητρόπουλο) ανακοίνωνε σε συνέντευξη Τύπου ορισμένες ουσιαστικές αλλαγές για να γίνουν κατάλληλα τα γήπεδα, ώστε να παίζεται ποδόσφαιρο και να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν το αγαπημένο τους σπορ χωρίς να διακινδυνεύεται η ίδια η ζωή τους.

Οι αλλαγές αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό των γηπέδων μέσω ενός προγράμματος, ώστε μέχρι το καλοκαίρι του 2000 όλα τα στάδια να διέθεταν πλαστικά καθίσματα, προβολείς, τουαλέτες, κυλικεία και αξιοπρεπή δημοσιογραφικά θεωρεία.

Επίσης, προαναγγέλθηκε η έναρξη έργων ανακατασκευής χλοοτάπητα σε διάφορα γήπεδα, όπως στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στο Χαριλάου και στην Καβάλα.

Τον ίδιο καιρό η διοίκηση της ΕΠΑΕ τροποποίησε το άρθρο του ΚΑΠ περί καταλληλότητας του γηπέδου, με μια διάταξη η οποία έβαζε ένα πλαίσιο. Τι έλεγε η διάταξη; Η διοργανώτρια έδινε ένα περιθώριο 15 ημερών για να φροντίσει για την καταλληλότητα ενός αγωνιστικού χώρου. Μετά το πέρας του δεκαπενθημέρου, αρμόδια για να κρίνει αν ένα γήπεδο πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας αγώνας ήταν η επιτροπή της ΕΠΑΕ. Σε περίπτωση που το γήπεδο κρινόταν ακατάλληλο, τότε αυτομάτως η διοργανώτρια όριζε το επόμενο παιχνίδι της  ομάδας που είχε την ευθύνη στο πιο κοντινό (γεωγραφικά) στάδιο.

Τα γήπεδα παρουσιάζουν σήμερα την εικόνα που είχαν πριν κριθεί απαραίτητη τότε η συγκεκριμένη τροποποίηση του ΚΑΠ, είναι κοινώς σε μαύρο χάλι, διότι επιβαρύνθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τη συνεχιζόμενη χρήση (καθώς το πρωτάθλημα τράβηξε σε μάκρος λόγω του κορωνοϊού), ενώ παράλληλα σε περιοχές που βρέχει πολύ (όπως τα Γιάννινα) δεν προστατεύονται με καλύμματα, όπως είχε αποφασίσει τότε (το… 2000) η διοίκηση της ΕΠΑΕ και μάλιστα είχε προχωρήσει και στην αγορά τέτοιων προστατευτικών ειδών για να διατηρείται το χορτάρι σε καλή κατάσταση.

Αλλά, βέβαια, μετά ήρθε ο εμμονικός Φλωρίδης, η ΕΠΟ του Γκαγκάτση –που κατάργησε το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ!!!–, η Super League του Γ. Στράτου, Μπαταγιάννη  και του Μπουτσικάρη πρόσφατα, και τελευταία η εξυγίανση(!!!) της ΕΠΟ του Γραμμένου, που αντί να φροντίσουν να έχουν σε αξιοπρεπή κατάσταση τα γήπεδα, έδωσαν το δικαίωμα να παίζονται «παιχνίδια» στις πλάτες των ομάδων με αλλαγές της έδρας, που τις περισσότερες φορές υποκρύπτουν σκοπιμότητες…

ΥΓ. Ήταν τόσο μεγάλη η φροντίδα των παραπάνω υπευθύνων για την προστασία του χορταριού, που επέτρεψαν στις ΠΑΕ να χρησιμοποιήσουν τα πλαστικά καλύμματα του 2000 για τέντες!!!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα