ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: “Το Μεσοπρόθεσμο επιβάλλει νέα λιτότητα στην αυτοδιοίκηση”

Τη συνέχιση της αυτοδιοίκησης σε «μνημονιακή λιτότητα και ξεκάθαρη επιτροπεία από την κεντρική γραφειοκρατία» επιβάλλει η κυβέρνηση «με το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22, το πολυνομοσχέδιο για την 4η αξιολόγηση και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Επιπροσθέτως, στο πολυνομοσχέδιο και το μεσοπρόθεσμο, υπογραμμίζει, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για την απόδοση στην αυτοδιοίκηση των παρακρατηθέντων πόρων, που μόνο για τις περιφέρειες ανέρχονται σε 1,8 δισ ευρώ, καθώς και την εν γένει αναβάθμιση της περιφερειών και δήμων. Μεταφορά αρμοδιοτήτων -τονίζει- στην αυτοδιοίκηση με το αντίστοιχο προσωπικό και πόρους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Ο κ. Αγοραστός σημειώνει ακόμη ότι δεν αναφέρεται καν ο «Κλεισθένης ΙΙ».

«Με άλλα λόγια τον… ξέχασαν, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως το μόνο το οποίο ενδιαφέρει την κυβέρνηση, όσον αφορά τους ΟΤΑ, είναι το εκλογικό σύστημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δικές της επιδιώξεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα