Αγρίεψε ο «ξανθός»

Ανεβάζουν επικίνδυνα τους τόνους στη Θεσσαλονίκη. Τόσο οι βασικοί υποψήφιοι για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και για τον δήμο Θεσσαλονίκης, έβγαλαν τα… ξίφη από τα θηκάρια και… γαία πυρί μιχθήτω.

Στην περιφέρεια εδώ και περίπου 10 ημέρες ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν αφήσει το «σεις» και το «σας» και όσο πλησιάζουμε στην 25η Μαΐου εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές αντεγκλήσεις. Παράδειγμα ο Γ. Ιωαννίδης που αποκάλεσε «όψιμο αντιμνημονιακό» τον Απ. Τζιτζικώστα και παράλληλα τον κατηγόρησε ότι δεν είπε κουβέντα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ταυτόχρονα ο «ξανθός» υποστήριξε πως ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν επιβάλει πλήρως την πολιτική τους ατζέντα στον Απ. Τζιτζικώστα προκειμένου να τον στηρίξουν.

«Λυπάμαι πραγματικά γιατί ο συνήθως λαλίστατος Απόστολος Τζιτζικώστας δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την ιστορική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, που είναι επιτυχία του λαού μας. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς! Η πατρίδα μας πέτυχε έναν δύσκολο στόχο, όλος ο πλανήτης μάς συγχαίρει, οι εφημερίδες όλου του κόσμου μιλούν για τεράστια επιτυχία της Ελλάδας και κάποιοι όψιμοι αντιμνημονιακοί σιωπούν με ενοχή. Δυστυχώς, αυτή είναι ακόμη μία απόδειξη για το πώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος επιβάλλουν πολιτική ατζέντα στον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος δεν είχε το σθένος να δώσει τα δικαιολογημένα εύσημα σε μία κυβέρνηση που κατάφερε κάτι σημαντικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ιωαννίδης.

Παράλληλα και η υποψήφια για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επιτέθηκε στον Απ. Τζιτζικώστα χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του ως «το σχέδιο β΄ της Ν.Δ. Ο Απόστολος Ττιζικώστας είναι κομμάτι της Ν.Δ., όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης, προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.Δ.», είπε και σημείωσε πως «ο κ. Ιωαννίδης έχει ψηφίσει στη Βουλή όλες τις μνημονιακές πολιτικές και ο κ. Τζιτζικώστας εφαρμόζει όλες τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιλογές και η διοίκησή του είναι διάδοχη της διοίκησης του Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Η απάντηση

Από την πλευρά του, ο Απ. Τζιτζικώστας απάντησε στους δύο αντιπάλους τονίζοντας πως δεν έχει καμία κομματική «γραμμή» και υποστήριξε ότι, αντίθετα από την κα Χαραλαμπίδου και τον κ. Ιωαννίδη, η παράταξή του έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι κανένα πλάνο κανενός κόμματος, δεν παίρνουμε γραμμή από κανέναν. Δεν μπήκαμε και δεν πρόκειται να μπούμε σε διαπραγματεύσεις, δεν δεχόμαστε όρους και προϋποθέσεις από κανένα πρόσωπο, κανένα κόμμα, δεν κάνουμε συμφωνίες με κανέναν, ούτε για πρόσωπα, ούτε για θέσεις, ούτε για πολιτικές θέσεις», επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα, επέμεινε ότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, η οποία λειτουργεί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και θέλει να ενώσει και όχι να διαχωρίσει.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι εάν ο Σταύρος Καλαφάτης εκλεγεί θα είναι εξαιρετικός δήμαρχος, ωστόσο είπε πως ο Γιάννης Μπουτάρης έχει κάνει έργο, αν και ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με κάποιες απόψεις του.

«Όχι στη χαλαρή ψήφο…»

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου απεύθυνε, εξάλλου, από τη Χαλκιδική ο Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η χαλαρή ψήφος είναι ο σημαντικότερος αντίπαλός του.

«Ίσως να περιμένατε να σας πω πως αντίπαλός μας είναι ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα. Δεν είναι όμως αυτός. Ο σημαντικότερος αντίπαλος είναι η χαλαρή ψήφος», δήλωσε ο «ξανθός» και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. έχει επιλέξει έναν συνδυασμό, όχι περισσότερους. Οι άλλοι συνδυασμοί στηρίζονται από άλλα κόμματα. Έτσι, ο κύριος αντίπαλός μας είναι η λογική της “συνωνυμίας” ή της “ταυτοσημίας”… Δεν είμαστε ούτε συνώνυμοι, ούτε ταυτόσημοι με κάποιους άλλους. Είμαστε εμείς εκείνοι που εκφράζουμε μια θεσμοθετημένη από τη Ν.Δ. λογική και αγκαλιάζουμε άλλους κομματικούς χώρους όταν συγκλίνουν οι βασικές μας προτεραιότητες. Είμαστε εκείνοι που τιμούμε την παράταξη που μας ανέδειξε και μας άνδρωσε πολιτικά. Εκείνη την παράταξη που μας τίμησε και μας χάρισε στιγμές χαράς και ικανοποίησης. Δεν μάθαμε να κάνουμε πολιτικές “κωλοτούμπες”, ούτε μάθαμε να γυρίζουμε την πλάτη στην παράταξη που μας άνδρωσε και μας ανέδειξε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα