Αγρογλυφικό σε…. καλαμπόκια ο Λιονέλ Μέσι

Τρέλα στην Αργεντινή για τον…εθνικό ήρωα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ Λιονέλ Μέσι. Η μορφή του Μέσι πλέον κοσμεί ένα χωράφι με καλαμπόκια στην πατρίδα του, σε ένα σπάνιο αγρογλυφικό.
Το χωράφι στο Λος Κόνδορες στην κεντρική επαρχία της Κόρδοβα σπάρθηκε χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που υπολόγιζε πού θα έπρεπε να φυτευτούν οι σπόροι, έτσι ώστε όταν το καλαμπόκι μεγάλωνε να δημιουργήσει μια τεράστια οπτική εικόνα του προσώπου του «Λέο».
«Για μένα ο Μέσι είναι ασυναγώνιστος», είπε ο Μαξιμιλιάνο Σπινάτσε, ο αγρότης που είχε αυτή την έμπνευση. «Τώρα είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, χαίρομαι που αυτό μπορεί να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.
Η Αργεντινή είναι τρίτος μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας καλαμποκιού και φυσικά η γεωργία είναι η κύρια κινητήρια δύναμη των εξαγωγών της. Ο Κάρλος Φαριτσέλι, ένας γεωργός μηχανικός, σχεδίασε την κωδικοποίηση για τις μηχανές που σπέρνουν τους σπόρους «επιτρέποντάς» τους να φυτέψουν με ακριβές σχέδιο για να δημιουργήσουν την τελική εικόνα. Σημείωσε μάλιστα ότι ο κωδικός είναι διαθέσιμος για όποιον αγρότη τολμούσε να το επιχειρήσει αυτό το είδος αγροτικής τέχνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα