Αγροτικά μπλόκα: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Θα εξεταστεί κύριως η διατάραξη της ασφάλειας σε συγκοινωνίες, αλλά και ενδεχομένως, εγκλημάτων βίας κατά της ζωής και κατά υπαλλήλων

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, απέστειλε εντολή στους εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν άμεσα στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με τη συνδρομή της αστυνομίας, για τη διαπίστωση τυχόν αδικημάτων που τελούνται αυτεπαγγέλτως.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η παρέμβαση αφορά κυρίως αδικήματα που σχετίζονται με τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε δρόμους, αεροδρόμια και –ενδεχομένως– λιμάνια, καθώς και τη λειτουργία κοινόχρηστων μεταφορικών μέσων.

Στην παραγγελία επισημαίνεται ότι οι αποκλεισμοί δρόμων και κρίσιμων υποδομών από αγροτικές κινητοποιήσεις ενδέχεται να συνιστούν σοβαρά εγκλήματα, όπως παρεμπόδιση λειτουργίας συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων και επικίνδυνες παρεμβάσεις σε αερολιμένες.

Ο Τζαβέλλας υπενθυμίζει επίσης το πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και καλεί εισαγγελείς και προανακριτικούς υπαλλήλους να ενεργούν άμεσα, εντοπίζοντας τους υπαίτιους και κινώντας τις απαιτούμενες ποινικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα