bpbg
bpbg

 «Αι μωραί παρθέναι αποδείχτηκαν εταίρες που έμαθαν γρήγορα τα κόλπα»

Η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ έβαλαν στο κάδρο τον ίδιο τον Τσίπρα, καθώς θεωρούν ότι γνώριζε τα πάντα, ενώ κάνουν λόγο ότι σαν πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκβίαζε και εκβιαζόταν

Από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε η κασέτα με τη συνομιλία Νίκου ΠαππάΣάμπυ Μιωνή, το Μαξίμου κρατά μία επιφυλακτική στάση έναντι του κ. Τσίπρα. Δείχνουν να επιδιώκουν να ενδιαφέρονται περισσότερο να κρατήσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ιδιότυπη ομηρία. Αποφεύγουν με εύσχημο τρόπο να μιλήσουν ευθέως για τις ευθύνες που έχει ο κ. Τσίπρας. Εξάλλου, και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε στήριξη στον Παππά αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στην υπόθεση.

Και ξαφνικά, εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο υποτίθεται σύμφωνα με κύκλους της Ν.Δ. τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τι κάνει η κα Γεννηματά; Όχι μόνο βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον κ. Τσίπρα, αλλά ασκεί κριτική και στον πρωθυπουργό για ποιον λόγο προσφέρει σωσίβιο στον προκάτοχο του.

Πέραν της παρέμβασης της Δικαιοσύνης που ζητά η κα Γεννηματά αποκαλεί τον κ. Τσίπρα «αφεντικό του μαγαζιού» και τον κ. Παππά «ενδιάμεσο» κάνοντας λόγο για παραμάγαζα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αξιοποιήσει το βαθέως κράτος της Δεξιάς. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  λειτουργούσε ως μαγαζί και τα λέει αυτά ο κ. Παππάς, ο οποίος ήταν ο εκ  δεξιών του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα. Λέει, λοιπόν, ο κ. Παππάς, στο ηχητικό που ακούστηκε στην επιτροπή της Βουλής, ότι υπήρχε παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάποιες φορές μάλιστα δημιουργούσε προβλήματα στο κεντρικό μαγαζί. Έτσι αντιμετώπιζε ο κ. Παππάς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένα κεντρικό μαγαζί. Και εγώ σας λέω γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Εδώ έχουμε τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού να μιλάει για την κυβέρνηση-μαγαζί και για το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου. Υπάρχουν αποκαλύψεις για το παρακράτος μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο συγκυβερνήτης, ο κ. Καμμένος, το οποίο είχε πλοκάμια στην αστυνομία και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το γνώριζε από το 2016. Και ο κ. Τσίπρας που είναι ο επικεφαλής, το “αφεντικό”  του μαγαζιού, τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα».

Αντεπίθεση

Απλά για μία ακόμη φορά, όπως φαίνεται και από την τοποθέτηση της κας Γεννηματά, το ΚΙΝΑΛ λόγω ΠΑΣΟΚ είναι ψημένο στις κρίσεις και ξέρει πώς και πότε να μπορεί να βγει κερδισμένο. Κι όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως τώρα είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να επανέλθουν στην πρώτη γραμμή του πολιτικού σκηνικού.

Και ο τρόπος είναι να χτυπήσει εκεί που υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν άτρωτος, στην ηθική. Και τώρα οι «αι μωραί παρθέναι» της Κουμουνδούρου αποδεικνύονται εταίρες που με το καλημέρα μπήκαν στα κόλπα. Και διατηρήθηκαν στην εξουσία είτε εκβιάζοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους, είτε έκαναν χατίρια σε όσους τους εξεβίαζαν. Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από όλο αυτό το βρώμικο σκηνικό που είχε στηθεί στο Μαξίμου. «Γνώριζε τα πάντα», είπε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη. «Και όχι μόνο γνώριζε τα πάντα, αλλά ήταν τόσο θρασύς που μας έκανε και μάθημα ηθικής», προσέθεσε.

Όντως προκάλεσε οργή στους υψηλούς ορόφους της Χαριλάου Τρικούπη, όταν άκουσαν τη συνομιλία ΠαππάΜιωνή για τα περί μαγαζιού και θυμήθηκαν ότι ο κ. Τσίπρας και οι εκλεκτοί του κράδαιναν απειλητικά το χέρι προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ. Και γι’ αυτόν τον λόγο η κα Γεννηματά όχι απλά έβαλε στο κάδρο τον κ. Τσίπρα, αλλά επί της ουσίας τον θεωρεί ηθικό αυτουργό. Έτσι απηύθυνε σειρά ερωτήσεων:

«Γιατί συνέχισε ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, ενώ γνώριζε από το 2016 όλη αυτή τη δράση; Εκβιαζόταν; Εκβίαζε; Γιατί ανεχόταν το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου, το οποίο μάλιστα έρχεται από τα σπλάχνα της δεξιάς; Από το βαθύ κράτος της δεξιάς, που ξεκίνησε τη δράση του πολύ νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε και επί ΣΥΡΙΖΑ;  Δεν γνώριζε τη δράση του κ. Παππά, ο οποίος αντιλαμβανόταν την Κυβέρνηση ως μαγαζί; Τι έκανε για όλα αυτά; Ο κ. Παπαδημούλης, για τον οποίο προέκυψε μείζον ηθικό ζήτημα με τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, κρατά τη θέση του μια χαρά και μία συγγνώμη φαίνεται ότι είναι αρκετή».

Το σωσίβιο του Μαξίμου

Όμως στο ΚΙΝΑΛ διαβάζουν αυτήν τη στάση αναμονής του Μαξίμου ως μία προσπάθεια για να διασώσουν τον κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό και η Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της έθεσε ερωτήματα προς το Μαξίμου: «Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά, και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το “αφεντικό” στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ; Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η Ν.Δ, να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο, ενώ είναι ολοφάνερο ότι τα γνώριζε όλα αυτά και για κάποιο λόγο τα ανεχόταν

Και η κα Γεννηματά έδωσε τη δική της εξήγηση για ποιον λόγο η Ν.Δ. ενδιαφέρεται απλά να κρατήσει σε ιδιότυπη ομηρία τον κ. Τσίπρα: «Εμείς μιλάμε για πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα. Μακριά από το Κίνημα Αλλαγής η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Είναι ολοφάνερο ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο. Και αυτό βολεύει την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης