«Αιχμαλώτισε» τις καρδιές του κοινού η παρουσίαση του #Όλα_είναι_εδώ (φωτο)

Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ένα βιβλίο-στάση ζωής, ικανό να την αλλάξει για πάντα!

Σπάνια η παρουσίαση ενός βιβλίου δημιουργεί σε όλους όσους αποτελέσουν μέρος της, την αίσθηση της χαράς, της ζεστασιάς, της πληρότητας και εκείνου του συνωμοτικού χαμόγελου που σχηματίζεται στα χείλη σου επειδή νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο μέρος που πραγματικά ήθελες να βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, μαζί με την καλύτερη παρέα, και άφθονη διάθεση για τη δημιουργία αναμνήσεων από εκείνες που χαράσσονται μέσα στην ψυχή σου ανεξίτηλα και διαρκούν για μια ζωή!

Κάπως έτσι συνέβη και στην πρόσφατη παρουσίαση του χάρτινου «παιδιού» της Ιλιάδας Ευαγγελίας Κοθρά -με τον τίτλο #Όλα_είναι_εδώ– η οποία υποδέχτηκε έναν-έναν ξεχωριστά όσους έδωσαν το «παρών» στον φιλόξενο χώρο του «Multi Event City Loft 7ος», σε μια εκδήλωση, που είχε αναμφισβήτητα από όλα: ένα υπέροχο βιβλίο με αλήθειες ζωής, μια λαμπερή οικοδέσποινα, την εξαιρετική ομάδα του εκδοτικού οίκου «Ελληνοεκδοτική», μαγευτική μουσική δια σαξοφώνου της Βάγιας Καλαντζή, γλυκόπιοτο κρασί, απίστευτα εντυπωσιακή θέα, και ομιλήτριες τις δημοσιογράφους Βιβή Μωραΐτου, Εύη Φραγκάκη και Βίκυ Καλοφωτιά, που έβαλαν τα δυνατά τους για να ξετυλίξει η καθεμιά με την ξεχωριστή πινελιά της, το «νήμα» που οδηγεί λέξη προς λέξη προς την εστία ενός βιβλίου που παρηγορεί χωρίς να χαϊδεύει και παρακινεί για δράση χωρίς να ασκεί κανενός είδους πίεση.

Ίσα-ίσα που αγγίζει την ψυχή καθενός που θα ξεφυλλίσει τις σελίδες του, με έναν τρόπο που λειτουργεί ως βάλσαμο και αγγίζει μεγάλες αλήθειες χωρίς να προκαλεί «γραντζούνισμα».

«Είσαι ό,τι κάνεις και όχι ό,τι ΘΑ κάνεις!», «χορεύουν» στα μάτια του αναγνώστη οι μαγικές λέξεις σε μια σελίδα, τις οποίες επισημαίνει μια εκ των ομιλητριών. Στρέφοντας το κεφάλι γύρω στο χώρο, το βλέμμα πέφτει σε πρόσωπα που ίσως και να σκέφτονται: «Κοίτα να δεις τώρα, που σαν να έχει δίκιο η γυναίκα που τα χάραξε στο χαρτί ή μάλλον όχι ΣΑΝ, έχει ΟΝΤΩΣ δίκιο! Όπως και σε κάτι ακόμη. Στο ότι «οι ευκαιρίες θα χτυπάνε πάντα την πόρτα, αλλά πρέπει να μας βρίσκουν μέσα!».

Σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα στροβιλίζονταν σε ένα χορό που παρέσυρε τους θεατές σε ένα ταξίδι με προορισμό τη «χώρα» της αυτογνωσίας και της διεκδίκησης της -για αρκετούς- ξεχασμένης αυτοπεποίθησης, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης που κυριολεκτικά έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για να ανακηρυχθεί νικήτρια στα καρδιές όλων των παρευρισκομένων.

Όχι μόνο για όλα όσα ακούστηκαν και θαυμάστηκαν σε αυτήν, αλλά κυρίως για όλα όσα θα εφαρμοστούν και θα γίνουν τρόπος ζωής από εδώ και στο εξής. Στην καθημερινότητα, που σου δίνει χίλιους λόγους να το ξεχάσεις, αλλά που μετά τα όσα χαράχτηκαν στο χαρτί από την συγγραφέα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα αποτελέσουν εφαλτήριο για να δει κανείς τη ζωή με άλλο μάτι!

Γνωρίζοντας πλέον ότι #Όλα_είναι_εδώ!

Φωτος: Θεόφιλος Βενάρδος

Διαβάστε επίσης