Αιχμές Κικίλια κατά Αποστολάκη: Είναι σε θέση ευθύνης όχι για να ανησυχεί, αλλά για να δρα

Πυρά κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη με αφορμή την χθεσινή του συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, κατά την οποία υποστήριξε ότι δεν θεωρεί πιθανό ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος επεσήμανε ότι όσοι είναι σε θέση ευθύνης πρέπει να δρουν και όχι να ανησυχούν.

«Τα εθνικά θέματα, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν προσφέρονται για εσωτερική κατανάλωση ή για μικροπολιτική. Δε συμφωνώ με δηλώσεις ανησυχίας εν είδει τηλεοπτικού σχολιασμού. Αυτός μπορεί να γίνεται από σχολιαστές, δημοσιογράφους, καθηγητές, αλλά όχι από πολιτικούς. Σε ψηφίζουν, σε εκλέγουν και σε διορίζει ένας πρωθυπουργός σε μια θέση ευθύνης, όχι για να ανησυχείς, αλλά για να δρας. Όχι για να σχολιάζεις, αλλά για να προλαμβάνεις. Για να οργανώνεις την εξωτερική πολιτική της χώρας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την στρατηγική και την τακτική σου, έτσι ώστε να αποτρέπεις τον οποιοδήποτε κίνδυνο και να διασφαλίζεις την ειρήνη και την ευημερία για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η θέση μου σχετικά με όσους δηλώνουν ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα. Όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα. Αποδείχτηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Για παράδειγμα, ο κ. Καμμένος ήταν λαλίστατος από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τελικά το αποτέλεσμα της θητείας του ήταν πενιχρό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας, υποστήριξε ότι αυτή κινείται εκτός Διεθνούς Δικαίου.
«Έχει παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ και δείχνει με τις κινήσεις της ότι δε σέβεται το Δίκαιο της θάλασσας.
Η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει προτείνει συγκεκριμένα πράγματα, τα επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας πρέπει να κληθεί να πάρει θέση και να υπάρχει μια κοινή στάση όλων των χωρών της Ε.Ε., σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικές κυρώσεις που θα κάνουν την Τουρκία να ξανασκεφτεί τις πράξεις και τις κινήσεις της. Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, με εκτίμηση των γεγονότων, αλλά σε καμία περίπτωση με δραματοποίηση και βάζοντας στο εσωτερικό παιχνίδι και στην προεκλογική σκηνή τόσο σοβαρά εθνικά θέματα» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης