Αισιόδοξος ο Σκουρλέτης για υλοποίηση της συμφωνίας με την εκκλησία

«Όποιος θέλει θα βρει και τον τρόπο» επεσήμανε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τις προοπτικές ευόδωσης της Συμφωνίας Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε αισιόδοξος και εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν σε ορθολογική βάση όλα τα ζητήματα της συμφωνίας, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς «πολλά πράγματα δεν έχουν κατανοηθεί, έχουν παρεξηγηθεί».

Σχολιάζοντας τις αναφορές της αντιπολίτευσης περί της δημιουργίας «κλίματος ‘89» και «δόγματος Πολάκη», ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει “δόγμα Πολάκη”», και ότι «είναι ένα επικοινωνιακό ευφυολόγημα – κατασκεύασμα» της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε ότι «κανείς από την Κυβέρνηση δεν γνώριζε γι’ αυτό που γίνεται με τους λογαριασμούς του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη». Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «δεν κάνει καλό σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματικού συστήματος, μία διαδικασία η οποία κινείται από την ίδια τη Δικαιοσύνη και μπορεί να λειτουργήσει εξυγιαντικά και να βοηθήσει στην ανόρθωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, να την αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο».

Αντικρούοντας την κατηγορία τη αντιπολίτευσης για πολιτική «Τσοβόλα δώστα όλα», ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι αντικατέστησε την προηγούμενη, εντελώς αντίθετη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει όλα» και πως αποσκοπεί να αποκρύψει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες οφείλονται σε «μια δύσκολη, επίμονη προσπάθεια η οποία έφερε αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης