Αίτημα του Ολυμπιακού να μην κληθούν οι διεθνείς; Το πέταξαν στα σκουπίδια…

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και το μονόχρωμο το καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα. Για τα φιλικά, λέω, που έκλεισε ο Βάγγος ο Γραμμένος με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες στις 3 Ιουνίου και τη Νορβηγία στο Όσλο στις 6 Ιουνίου. Ήταν η τελευταία προσφορά του Βαγγέλη Γραμμένου στην εξυγίανση, να χαντακωθεί ο Ολυμπιακός μ’ αυτά τα φιλικά.

Πάρε μολύβι και χαρτί, μάστορα. Η κυβέρνηση του Βάγγου του Γραμμένου στην ΕΠΟ έβγαλε μία ανακοίνωση στις 22 Φεβρουαρίου και λέει, αποδέχτηκε το αίτημα για φιλικά παιχνίδια με το Βέλγιο και την Τουρκία, επί γερμανικού εδάφους με τους Τουρκαλάδες. Που ακυρώθηκε, τελικά, με τους Τούρκους και η ΕΠΟ έκλεισε με τη Νορβηγία.

Στις 27 Μαρτίου έγιναν οι εκλογές της ΕΠΟ, βγήκε πρόεδρος ο Θοδωρής. Στις 31 Μαρτίου ο Ολυμπιακός κάνει αίτημα στη Super League1, να γίνει ο τελικός Κυπέλλου στις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα, κι όχι στις 22 Μαΐου, ούτως ώστε οι παίκτες να φύγουν για διακοπές μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στις 15 Μαΐου. Μάλιστα.

Η Super League δεν έκανε δεκτό το αίτημα να εισηγηθεί στην ΕΠΟ, αν και στην αρχή ο Μάκης Γκαγκάτσης το βρήκε ενδιαφέρον. Πάμε τώρα στο ψητό, μάστορα.

Τελειώνει το πρωτάθλημα στις 16 Μαΐου. Τι θα κάνουνε μετά οι διεθνείς των ομάδων; Θα φύγουν διακοπές; Όχι βέβαια! Για προετοιμασία θα πάνε με την Εθνική για τα φιλικά στις 3 και τις 6 Ιουνίου. Δεν μπορεί ο διεθνής να πάει 15 μέρες διακοπές και να τον φωνάξουνε από τις παραλίες και να πάει να παίξει με το Βέλγιο και να βαρεθεί να μετράει γκολ. Στον Τζον Φαν’τ Σιπ θα πάνε όλοι.

Θα κάνουν προετοιμασία μέχρι τα φιλικά, στις 7 Ιουνίου θα είναι ελεύθεροι για μπάνια, κι επειδή δίνουν τα πρώτα ματς για το Conference League στις 22 Ιουλίου, η προετοιμασία θ’ αρχίσει έναν μήνα πριν. Δηλαδή, από τις 7 Ιουνίου, μέχρι στις 22 Ιουνίου διακοπές.

Πάμε στο καλό τώρα, μάστορα. Τι θα γίνει έτσι κι ο Ολυμπιακός δεν ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, αλλά από τον πρώτο που είναι στις 7 Ιουλίου; Πότε θα κάνουν διακοπές οι παίκτες του; Ούτε μια μέρα δεν περισσεύει. Μόλις γυρίσουν από το Όσλο, δηλαδή, αντί να πάνε σε καμιά Μύκονο και σε καμιά Σαντορίνη για να λιαστούν, κατ’ ευθείαν στον Μαρτίνς.

Κατάλαβες, τώρα, γιατί απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού; Διότι έτσι κι αλλιώς δεν είχε καμία σημασία. Αφού ο Γραμμένος είχε κλείσει τα φιλικά για να κονομήσει κανένα φράγκο η ΕΠΟ, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ήταν αιχμάλωτοι και μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Δεν θα έφευγαν διακοπές, αλλά θα πήγαιναν για προετοιμασία με την Εθνική.

Γι’ αυτό σου λέω ότι θα γίνει χαμός το καλοκαίρι. Θα δεχτεί ο Ολυμπιακός να μην πάνε για αραλίκι τουλάχιστον δύο εβδομάδων ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης, ο Μασούρας, ο Ανδρούτσος, έτσι κι ο Ολυμπιακός ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Όταν ο Γραμμένος έκλεινε τα φιλικά, δεν το ήξερε αυτό με τον Ολυμπιακό; Φυσικά και το ήξερε. Μάλιστα, μάστορα, τότε που τα έκλεισε, ο Ολυμπιακός ήταν προγραμματισμένος για τον πρώτο προκριματικό. Μετά προέκυψε ο δεύτερος, σε περίπτωση που την κούπα του Champion League τη σηκώσουν η Ρεάλ ή η Μάντσεστερ Σίτι. Αν το σηκώσει η Παρί ή η Τσέλσι και δεν καταφέρουν να βγουν μέσω των πρωταθλημάτων τους στο Champions League, αντίο ο Ολυμπιακός. Θα παίξει στον πρώτο προκριματικό.

Να σ’ το κλείσω με το ωραίο. Ο Ολυμπιακός, αν κάνει αίτημα να μην καλέσει τους διεθνείς του ο Ολλανδός για τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία, θα γίνει αποδεκτό; Διότι κάτι τέτοιο παίζει στην πιάτσα. Ποιος θα το αποφασίσει; Η Εκτελεστική, μετά από εισήγηση του Παναγιώτη του Παπαχρήστου και του Άγγελου του Δανιήλ. Αντίο και χαίρετε, μαζί.

Και τι λέει ο νόμος αν αρνηθούν; Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα από έξι μήνες έως κι ένα χρόνο. Ξανά αντίο και χαίρετε. Τα καλύτερα έρχονται.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα