Αιτήματα αποφυλάκισης κατέθεσαν Κασιδιάρης – Λαγός

Δείτε τι αναφέρουν τα δυο πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής

Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους για να οδηγηθούν εκτός φυλακής ζήτησαν από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας οι καταδικασθέντες ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Ο κατηγορούμενος  Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, δια της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, τόνισε πως έχει εκτίσει τα 10 έτη (συμπεριλαμβανομένων των ημερομισθίων που έχει πραγματοποιήσει στις φυλακές Δομοκού).

«Έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει ούτε παράβαση του ΚΟΚ. Δεν είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Η πρωτόδικη απόφαση δεν εξειδικεύει για ποιο λόγο δεν του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, κάνει μία γενική αναφορά ότι διεύθυναν. Όλο το κατηγορητήριο στηρίζεται σε περικοπές συγκεκριμένων ομιλιών του. Έχουν απομονωθεί φράσεις και έχουν εμφανιστεί σε άλλο πλαίσιο από την πραγματικότητα» τόνισε η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη.

«Ήταν χρόνια επιτυχημένος βουλευτής, είναι ιδρυτής ενός κόμματος που θα εισέλθει στην επόμενη βουλή. Το δικαστήριο θα «τρέχει» για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Η πραγματικότητα είναι πως έχει κοινωνικό και πολιτικό αντίκρυσμα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Μάρτιο θα έχουμε εκλογές, είναι δεδομένο. Αυτό το δικαστήριο θα είναι σε αναστολή, θα έχει χαθεί και άλλος χρόνος. Είναι υποψήφιος βουλευτής. Πως θα μπορέσει να υπερασπιστεί τις ιδέες του; Υπάρχει περίπτωση να φύγει από τη χώρα ο Κασιδιάρης; Άλλοι εξαφανίστηκαν, αυτός είναι είναι λαϊκό παιδί. Έχει μία επιχείρηση που καταστρέφεται και οι δύο γονείς που έχουν τεράστια προβλήματα υγείας» ανέφερε, επίσης, η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη.

Στη συνέχεια, το αίτημα υποστήριξε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος τον οποίο περίμεναν στη δικαστική αίθουσα περίπου πενήντα άτομα υποστηρικτές του και τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα

«Εκτίω ποινή κάθειρξης για τον πολυετή δυναμικό μου αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Πλέον όσα φώναζα για τις μίζες αποδεικνύονται αληθή, στις ξένες χώρες από τα ξένα συστήματα. Εδώ το δικαστικό σύστημα ανέχεται διαφθορά» τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Γιατί έμεινα στη φυλακή το 2015; Γιατί είχαμε εκλογές. Πρέπει και τώρα να βρίσκομαι στις φυλακές. Όλα τα εθνικά κόμματα στην Ευρώπη σχηματίζουν κυβερνήσεις, στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχουν με μεγάλα ποσοστά για πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε άμεση παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές. Η ουσιαστική ανεπανόρθωτη βλάβη είναι αυτή που θα υποστούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν το κόμμα μου. 23 εκατομμύρια θεάσεις έχει το κόμμα μου. Κάθε παρέμβαση μου από τη φυλακή την ακούνε χιλιάδες πολίτες…Τα κριτήρια του να βρίσκομαι μέσα στη φυλακή είναι για μην κάνω προεκλογικό αγώνα» τόνισε-επίσης-από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος, Ηλίας Κασιδιάρης.

Τρίτο αίτημα του Λαγού

Για τρίτη φορά κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη, και ο Γιάννης Λαγός, δια του δικηγόρου του, Ιωάννη Ζωγράφου.

«Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έχω γράψει και στην αίτηση, επισημαίνω ότι η αιτιολόγηση της απόρριψης του προηγούμενου αιτήματος του Γιάννη Λαγού,δεν ήταν επαρκής. Ο σωφρονισμός του Γιάννη Λαγού απέτυχε διότι συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν εκδικείται τους κρατουμένους. Η παραμονή του στη φυλακή καθίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη» τόνισε ο κ. Ζωγράφου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα