Αήττητη η Εθνική του Φαν΄ τ Σιπ με ομάδες γ΄ διαλογής

Με την Αυστρία παίζει απόψε η Εθνική ομάδα απόψε (21:30) στο Κλάνγκεφουρτ φιλικό παιχνίδι με το αντίστοιχο συγκρότημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Nations League.

Το ξεκίνημα της Εθνικής Ομάδας στο Nations League. Έδωσε δύο εκτός έδρας παιχνίδια, έφερε ισοπαλία με 0-0 στη Σλοβενία και κέρδισε με 2-1 στο Κόσοβο.

Συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με ομάδες…γ΄    διαλογής, αλλά ο σκοπός είναι να τερματίσει πρώτη σοτν όμιλο για να ανέβει ένα επίπεδο.

Η πρωτιά στον όμιλο αυτομάτως θα προβιβάσει την Εθνική ομάδα στη League B του Nations League, αλλά αυτό έχει μικρότερη σημασία από την ευκαιρία που δίνει το Nations League για συμμετοχή στα play off ενόψει Κατάρ που θα δώσουν τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Μουντιάλ.

Σε περίπτωση που η Εθνική ομάδα δεν καταφέρει να πάρει πρόκριση στο Μουντιάλ από τα προκριματικά που θα διεξαχθούν του χρόνου, θα έχει μια ακόμα ευκαιρία

Αρκεί να έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της μόνο με νίκες ώστε να είναι μία από τις δύο νικήτριες ομίλου του Nations League που θα μπει στη διαδικασία των play off.

Από τη διοργάνωση των προκριματικών του Μουντιάλ θα περάσουν οι δέκα πρώτοι των ομίλων.Οι υπόλοιποι δέκα θα μπουν στη διαδικασία των play off μαζί με δύο ομάδες από το Nations League.Τις δύο κορυφαίες δηλαδή βαθμολογικά ομάδες από όλους τους ομίλους.

Γι’ αυτό η Εθνική μας πρέπει να τελειώσει πρώτη στον όμιλο με 16 βαθμούς που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το απόλυτο ως το τέλος για να μην αφήσει μια δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη όπως είχε κάνει και στο προηγούμενο Nations League.

Φυσικά ιδανικό θα είναι να πάρει την πρώτη θέση στα προκριματικά του χρόνου ώστε να πάει απευθείας στο Κατάρ, ή τη δεύτερη θέση που θα την οδηγήσει σίγουρα στα play off (μπαράζ).

Τώρα, το αν αυτή η ομάδα. μ΄    αυτούς τους παίκτες και μ αυτόν τον προπονητή μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ είναι άλλη υπόθεση…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα