Ακάρ: «Να αφήσει τους εξοπλισμούς η Ελλάδα και να διδαχθεί από την ιστορία και το 1922»

Ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, από την εξοπλιστική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας μετά τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ. Ο ίδιος υποστήριξε ευθαρσώς ότι η Ελλάδα, δεν αντέχει να πληρώσει τους εξοπλισμούς και πρέπει να τους αφήσει και να διδαχθεί «από την ιστορία και το 1922».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ,  ο τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν.

Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα.

Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία».

«Διπλωματική επίθεση»
Παράλληλα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν αναφορά για «διπλωματική επίθεση» της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν ότι προσπαθεί να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε μια διπλωματική επίθεση. Ήδη έχουν υπογραφεί με ΗΠΑ και Γαλλία, σημαντικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παράλληλα Έλληνες αξιωματούχοι ξεκίνησαν επισκέψεις σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μετά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα φαίνεται πως ξεκίνησε ενέργειες για να μειώσει την επιρροή της Τουρκίας στην Αφρική», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα