Ακαρπη και αυτή η συνάντηση Μητσοτάκη με τρόικα – Νέα αύριο το πρωί

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στα ζητήματα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι αύριο στις 10:00 το πρωί.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν από τον υπουργό να μην υπάρχουν διαρροές όσο καιρό θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Να θυμίσουμε, ότι ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί δίμηνη παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και προκειμένου να το επιτύχει αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εθελούσια υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να παρουσιάσει ένα σχέδιο εθελούσιας υπαγωγής στη διαθεσιμότητα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο στόχος των 12.500 υπάλληλων. Η εθελούσια υπαγωγή σε διαθεσιμότητα θα σηματοδοτεί και προτεραιότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας, με τους υπαλλήλους αυτούς να τίθεται στις πρώτες θέσεις για μετακίνηση και ως εκ τούτου επαναφοράς στις πλήρεις μισθολογικές αποδοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης θα προβλέπει τις «δεξαμενές» από τις οποίες θα προκύψουν οι 12.500 διαθεσιμότητες και συγκεκριμένους αριθμούς.

Διαβάστε επίσης