Ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη μάχη στην Βουλή

Ποιες θα είναι οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο στο Κοινοβούλιο στην σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το νέο lock down

Την ώρα που η ανησυχία των πολιτών για τον ιό, αλλά και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για το εάν ολοκληρωθεί το lock down στο τέλος Νοεμβρίου, ώστε να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, οι πολιτικοί ετοιμάζονται για σκληρή μάχη αύριο στην Βουλή.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Νοέμβριος δεν είναι Μάρτιος, ή Απρίλιος και στην αυριανή ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκης την Βουλή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση. Ειδικά εάν κρίνουμε από το πινγκ-πονγκ των ανακοινώσεων που έχουν ανταλλάξει τα κόμματα εντός του Σαββατοκύριακου.

Κι όπως γίνεται αντιληπτό στο ναό τη Δημοκρατίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα φέρουν την καταστροφή για το θέμα της δημόσιας υγείας και τις αντοχές του ΕΣΥ, για τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ και ότι σπατάλησε το χρόνο που κερδήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνειδητή επιλογή του να αξιοποιήσει την πανδημία για να περάσει αντεργατικούς νόμους. Μάλιστα στο θέμα της νομοθεσίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και την αρωγή του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25, που συμφωνούν  με τα όσα λέει η Κουμουνδούρου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πλέον τα κόμματα αυτά προβάλλουν και πιο συγκεκριμένα αιτήματα για πάγωμα νόμων που έχουν ψηφιστεί όπως ο πτωχευτικός ή για πάγωμα νομοσχεδίων προκειμένου να μην έρθουν στη βουλή όπως πχ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες και το γύψο στις απεργίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Βέβαια η κυβέρνηση πολλάκις έχει αποκρούσει αυτά που υποστηρίζει η αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται στην Κουμουνδούρου δεν ιδρώνει το αφτί τους.

Κανένας όρος

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως όρο για τη συναίνεση την εκδίωξη του Βασίλη Κικίλια και το να διεξαχθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας να είναι πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης. Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «ο κ. Τσίπρας ελπίζουμε να έχει καταλάβει ότι πέραν του επικοινωνιακού θορύβου, αυτά που ζητάει βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας».

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, τα οποία η Νέα Δημοκρατία τα ονόμασε «SYRIZA statics» κι αναμένεται να τα αποκρούσει ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής.

Ακόμη και στο θέμα της οικονομίας η απάντηση της κυβέρνησης στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης θα είναι η νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου από τον οίκο Moody’s, προκειμένου να αποδείξει ότι επιβεβαιώνεται διαρκώς η εμπιστοσύνη που υπάρχει στην οικονομία μας. Οπότε η κυβέρνησης αυτό που την καίει κι εκεί θα ρίξει όλο το βάρος της είναι να μην υπάρξουν άλλοι άνεργοι.

Τέλος είναι βέβαιο, ότι η αντιπολίτευση θα ανεβάσει του τόνους και στο θέμα της Παιδείας. Τόσο για ποιο λόγο δεν έκλεισαν και τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όσο και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η τηλεκπαίδευση την πρώτη ημέρα, και για την οποία ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της Κεραμέως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα