Ακούν Γεννηματά και κόβουν λάσπη οι ψηφοφόροι

Ημέρα με την ημέρα εμπεδώνεται η άποψη μεταξύ των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής ότι το κόμμα υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά δεν έχει καμία απολύτως τύχη να ξεφύγει από την μιζέρια των μονοψήφιων ποσοστών. Κάτι που αποτυπώθηκε και στη νέα δημοσκόπηση «Βαρόμετρο της Opinion Poll».

Μία δημοσκόπηση που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί δραματική για την κ. Γεννηματά, καθώς σχεδόν το 70% (το 68% για την ακρίβεια)των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δεν την θέλει στην θέση της επικεφαλής του κόμματος. Όταν δεν σε θέλει το 70% του κόμματος σου η λογική λέει πως παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Ιστορικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί με τους προηγούμενους προέδρους τέτοια αντίδραση της βάσης.

Όσοι ψηφοφόροι προσδιορίζονται ως Κεντροαριστεροί (δηλαδή και αυτοί που έχουν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ) θεωρούν ότι είναι αναγκαία η αλλαγή ηγεσίας σε ποσοστό 61%, ενώ αυτό το ποσοστό μεταξύ των καθαρόαιμων αριστερών (ΚΚΕ) φτάνει στο 65%. Όταν πάμε στους κεντρώους ψηφοφόρους, πολλοί εκ των οποίων αυτοί την εποχή ψήφισαν και στέκονται αρωγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη το ποσοστό που υποστηρίζει αλλαγή ηγεσίας φτάνεις το 80%.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται μεταξύ των ψηφο΄φορων όλων των κομμάτων με δεύτερη την Γεννηματά

Μακράν Λοβέρδος

Στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην κοινή γνώμη προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28.5% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 18.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 17.9% και ο Παύλος Γερουλάνος με 11.4% . Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά διαμορφώνονται 36.7% για τον Λοβέδο, 26.9% για τον Ανδρουλάκη, 16.7% για την Γεννηματά και 7.7% για τον Γερουλάνο.

Στον χώρο του Κέντρου ο Λοβέρδος έχει ευρύ προβάδισμα με 38.46% έναντι 17.58% της Γεννηματά 17.3% του Ανδρουλάκη και 8.8% του Γερουλάνου. Προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε αυτούς που δηλώνουν κεντροαριστεροί.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμούν την συνέχιση της προεδρίας Γεννηματά και το δείχνουν καθώς την κατατάσσουν στην 3η θέση, πίσω από Λοβέρδο και Ανδρουλάκη

Οι πολίτες στέκονται απέναντι και στην απόφαση της ηγετικής ομάδας να τρενάρει την διαδικασία εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων θεωρούν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ το ζητά ένα ποσοστό που αγγίζει το 80%.

Τέλος διχασμένο είναι το εκλογικό σώμα (τόσο γενικά, όσο και ειδικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) για το εάν πρέπει να επιτρέψει το Κίνημα Αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ και στα σύμβολα του. Σχεδόν το 50% λέει ναι στην επιστροφή, ενώ λίγο λιγότεροι είναι αυτοί που λένε πως δεν είναι σωστή η επάνοδος στο ΠΑΣΟΚ.

Με απλά λόγια οι ψηφοφόροι κέντρου και κεντροαριστεράς ακούν Γεννηματά και κόβουν λάσπη. Ως πολιτικός διαθέτει προσωπική δημοφιλία ως γυναίκα και πολιτική αρχηγός καλύτερη από τον Αλέξη Τσίπρα, απλά επειδή οι ψηφοφόροι κρίνουν και συγκρίνουν την πρωθυπουργική καριέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα