Ακούν Τσιρώνης και τρέχουν αλαλάζοντας

Τεράστια ζημιά στο περιβάλλον έχει προκαλέσει με τις αποφάσεις της η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγχυση στην οποία βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με μεγάλη ευκολία να την κατανοήσει ακόμη και κάποιος που γνωρίζει τα βασικά για την πολιτική. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και η κινητοποίηση των ΣΥΡΙΖΑίων για το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, που κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, και με το οποίο διαφωνούν.

Θεμιτές οι διαφωνίες και αποτελούν στοιχείο της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Εξάλλου, τις διαφωνίες του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με γραπτή δήλωσή του την περασμένη Κυριακή.

Όμως εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Άλλο να μιλάει ο ΓΑΠ, που είχε συντελέσει το 1998 στο να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι περιοχές Natura σε όλη την επικράτεια, και άλλο να βγάζει γλώσσα η προηγούμενη κυβέρνηση που προκάλεσε τεράστια ζημιά με τις αποφάσεις της.

Μάλιστα, κάποιοι εκ των οικολόγων κάνουν λόγο για δεκάδες, όχι απλώς περιβαλλοντικές καταστροφές, αλλά για οικολογικά εγκλήματα και κακουργήματα. Ορισμένοι στην Κουμουνδούρου θα δικαιολογηθούν, ότι την περιβαλλοντική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης συνδιαμόρφωσαν μέχρι και την τελευταία μέρα οι σημερινοί απαξιωμένοι και ψευδεπίγραφοι Οικολόγοι Πράσινοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια πρώην μέλη των Οικολόγων Πράσινων, που έφυγαν τρέχοντας, ακόμη και σήμερα όταν ακούν το όνομα Τσιρώνης τρέχουν αλαλάζοντας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα