Ακρίδας και Τσίκινης είναι απόλυτοι: «Ξεκάθαρο το πέναλτι του Παναθηναϊκού»

Ξεκάθαρο πέναλτι θεωρούν οι πρώην διεθνείς διαιτητές Κώστας Ακρίδας και Ηρακλής Τσίκινης, το χτύπημα του Βιεϊρίνια στον Γκατσίνοβιτς, με το οποίο ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο κερδίζοντας 1-0. Παράλληλα οι δύο παλαίμαχοι διαιτητές επισήμαναν πως θα έπρεπε ν’ αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ο Κώστας Ακρίδας ανέφερε χαρακτηριστικά για τη διαιτησία του Ισπανού Λαόθ:

«Είναι ξεκάθαρη η άποψη μου. Είναι καθαρή περίπτωση πέναλτι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο παίκτης προσπαθεί να κάνει κεφαλιά ψαράκι, αυτός που προσπαθεί να αποκρούσει την μπάλα, τον βρίσκει στο κεφάλι και υπάρχει και τραυματισμός. Επισύρει πέναλτι μην πω και κόκκινη κάρτα μην το τραβήξω. Εδώ ερμηνεύουμε τον κανονισμό, τελεία και παύλα. Ότι είδα από την τηλεόραση, αυτό λέω. Κακώς δεν το έδωσε απευθείας και χρειάστηκε το Var. Δεν υπάρχει παθητικό παίξιμο σε αυτή τη φάση.

Όσον αφορά τον Αουγκούστο, ο διαιτητής έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ήταν κάκιστος, νόμιζε ότι έπαιζε Κάτω Ραχούλα με Πάνω Ραχούλα. Δεν ήρθε καθόλου προετοιμασμένος, ήρθε για διακοπές. Τεράστιο λάθος ότι ο Κλάτενμπεργκ πήγε στα αποδυτήρια».

Ο Ηρακλής Τσίκινης είπε χαρακτηριστικά:

«Πολύ δύσκολη φάση. Ο διαιτητής πήγε με τη σκέψη ότι δεν υπάρχει παράβαση, διαφορετικά θα το έδινε, μετά προφανώς είδε ότι υπάρχει μέσω VAR. Μέτρησε ότι ο παίκτης που κάνει την κεφαλιά πάει πρώτος στη μπάλα και μετά πάει ο Βιερίνια να χτυπήσει τη μπάλα. Αυτή είναι η λεπτομέρεια, υπάρχει παράβαση πέναλτι. Αν ο Βιερίνια είχε πρώτος τη μπάλα στα πόδια του και πήγαινε μετά με κεφαλιά ψαράκι ο παίκτης του Παναθηναϊκού να πάρει τη μπάλα, τότε θα ήταν ορισμός του παθητικού παιξίματος. Σωστή η τελική απόφαση του διαιτητή.

Για τον Αουγκούστο, είναι ορισμός της κίτρινης κάρτας το μαρκάρισμα αυτό. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ σηκώνει το πόδι ψηλά, είναι επικίνδυνο παίξιμο που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη και κόκκινη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα