Ακρίβεια: Οι τρεις παρεμβάσεις που έχουν «κλειδώσει» – Με διευρυμένα κριτήρια το μέτρο στήριξης για τα καύσιμα

Τετάρτη ή Πέμπτη οι ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων

Στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μπροστά στο κύμα ακρίβειας που ταλαιπωρεί τους πολίτες αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε  ότι ειδικά για τα καύσιμα τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι πιο διευρυμένα σε σχέση με αυτά για το έκτακτο επίδομα Πάσχα.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, θα υπάρξει:

  • συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου και γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια
  • ενίσχυση οικονομική των πιο ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας
  • παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων

Ερωτηθείς για τον μηχανισμό στήριξης όσον αφορά τα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση «πυρηνικής φυσικής» ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε αύριο, Τετάρτη, είτε μεθαύριο, Πέμπτη.

Περνάμε από Συμπληγάδες

«Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, περάσαμε και περνάμε μέσα από Συμπληγάδες, τα προβλήματα είναι μεγάλα για όλους, όμως οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες και πρέπει κάνοντας επεμβάσεις να στηρίξουμε πολίτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, χωρίς να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι «επιχειρούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στα επαγγελματικά, διότι και αυτός ο κόσμος που παράγει πιέζεται. Ότι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα