Η ακριβότερη φωτογραφική μηχανή πωλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια ευρώ

Η ακριβότερη μηχανή στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βιέννη για 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πλειστηριαστής, η φωτογραφική μηχανή Leica του 1923 βγήκε σε δημοπρασία το σαββατοκύριακο στη Βιέννη και η τιμή εκκίνησης ήταν 400.000 ευρώ.

Ο άνθρωπος που την αγόρασε για 2,4 εκατομμύρια ευρώ είναι συλλέκτης ασιατικής καταγωγής, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, όπως αναφέρει η βιενέζικη γκαλερί Westlicht, μία από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως εταιρείες δημοπρασίας.

Η Leica ανήκει σε μια σειρά 25 πρωτότυπων που κατασκευάστηκαν το 1923, δηλαδή δύο χρόνια πριν από τη διάθεση στο εμπόριο του διάσημου γερμανικού εμπορικού σήματος και επιπλέον συγκαταλέγεται στις τρεις αυτής της σειράς που έχουν διατηρηθεί “στην αρχική τους κατάσταση”.

Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ για μια φωτογραφική μηχανή ήταν 2,16 εκατομμύρια ευρώ για μια Leica του 1923 που πωλήθηκε το 2012, σύμφωνα με την γκαλερί Westlicht.

Ο Αυστριακός Αντρέας Κάουφμαν, εξαγόρασε το 2005 τη γερμανική εταιρία, που έπνεε τα λοίσθια, και κατάφερε να λανσάρει ξανά στην αγορά αυτό το καλτ εμπορικό σήμα, που εμπιστεύονταν απόλυτα οι πρωτοπόροι της φωτοδημοσιογραφίας Ρόμπερτ Κάπα και Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα