Η ακριβότερη πόλη για να ζεις είναι η Σιγκαπούρη

Μέχρι στιγμής τα ηνία της ακριβότερης πόλης τα είχε, ποιο άλλο; Το Παρίσι! Αυτό όμως άλλαξε, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC και την βρετανική εφημερίδα Guardian, η Σιγκαπούρη βγήκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, για να ζεις κανείς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Economist Intelligence Unit(EIU), το οποίο σύγκρινε τις τιμές  από 150 ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες, σε 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πράγματα που σύγκρινε ήταν  τρόφιμα, ποτά, ενοίκια, αναψυχή, διασκέδαση και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων.

Η Σιγκαπούρη χρόνο με τον χρόνο, γίνεται όλο και πιο ακριβή και αυτό έχει να κάνει με την ανάπτυξη της οικονομίας στο συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη, δηλαδή στην Ασία.

Μέσα στην δεκάδα βρίσκεται η Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ και το Σίνδεϋ ενώ εκτός δεκάδας βρέθηκε το Τόκιο, κάτι που προκαλεί απορία καθώς ήταν η πιο ακριβή πόλη το 2013, και η Οζάκα. Οι φθηνότερες πόλεις βρίσκονται στην Ινδία και το Πακιστάν.

Ακριβή συνεχίζει να είναι και η Ευρώπη· το Παρίσι (2ο στη γενική κατάταξη), η Ζυρίχη, το Όσλο, η Γενεύη και η Κοπεγχάγη εμφανίζονται την πρώτη 10άδα, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους για αναψυχή και διασκέδαση.

Η μόνη πόλη εκτός της Ασίας ή της Ευρώπης που εμφανίζεται στις 10 πρώτες είναι το Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης