Αλαφούζο πάρε μαθήματα από το Γιαννακόπουλο

Άλλο Αταμάν και άλλο Τερίμ, άλλο Ναν, άλλο Ακαϊντίν για να χτίσεις μια ομάδα

Η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, απ(έδειξε), πώς χτίζονται πανίσχυροι αθλητικοί οργανισμοί. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε… χειρουργικές κινήσεις. Μπορεί η δυναμική του μπάσκετ να μην είναι ανάλογη του ποδοσφαίρου, αλλά η μεθοδολογία για να φθάσεις στη μεγάλη επιτυχία δεν διαφέρει.

Τούρκο προπονητή πήρε ο Γιαννακόπουλος, Τούρκο και ο Αλαφούζος. Πότε τον προσέλαβε όμως και σε τι… κατάσταση; Δεν αρκεί να έχεις επιτυχίες. Πρέπει να είσαι ενεργός, να έχεις κίνητρα, στόχους, τα δικά σου εργαλεία προκειμένου να φτιάξεις την ομάδα που θες. Όλα τα προσέφερε ο Γιαννακόπουλος στον Εργκίς Αταμάν. Ο δε Αλαφούζος πήρε έναν παροπλισμένο προπονητή(τα περασμένα μεγαλεία του Φατίχ Τερίμ δεν παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο), έδιωξε ένας εξαιρετικό όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έκανε άνω κάτω την ομάδα του ποδοσφαίρου, έριξε χρήμα να πάρει παίκτες, αλλά τον Ιανουάριο μόνο… προσθήκες μικρού βεληνεκούς μπορείς να κάνεις με αθλητές που δεν ξέρεις αν και κατά πόσο θα ενσωματωθούν.  Να συγκρίνεις τον Μπακασέτα με τον Σλούκα; Υπάρχει διαφορά. Αλλά τον Ακαϊντίν με τον Ναν, βλέπεις… χάος.

Ο Αλαφούζος μαθαίνει από τα λάθη του. Βλέποντας δε τη λάμψη του Γιαννακόπουλου, που έκανε επτάστερο τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ από την μια μέρα στην… άλλη θαμπώνεται. Για να φθάσεις σε μεγάλες επιτυχίες το τριφύλλι και στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται διοικητικούς ηγέτες που δεν θα μπερδεύουν τις δουλειές τους με την ομάδα, δεν θα επηρεάζονται από κανέναν Ατζούν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα