ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: 250.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη. Δώρο ή χρωστούμενα;

Κατ’ αρχάς, τη Θύρα 13 ποιος την έχει πάρει επάνω του στη ΓΓΑ; Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ή ο Αλαφούζος με την ΠΑΕ; Διότι ο κάθε σύνδεσμος φιλάθλων κάπου είναι χρεωμένος. Λένε τώρα ότι η Θύρα 13 είναι του Μαλακατέ κι ότι ένα τμήμα της ανήκει στον Αλαφούζο. Γιατί σ’ το λέω αυτό; Για το 50ευρω που από κάθε διαρκείας θα πάει στον Ερασιτέχνη, όπως ανακοίνωσε ο Γιαννάκης. Κι όταν λέμε θα πάει εκεί, πώς θα… πάει; Με απόδειξη ή με τιμολόγιο; Δεν έχει σημασία. Το βέβαιο είναι ότι θα πάει. Τώρα, αν είναι τίποτα κουτσουρεμένο το 50ευρω, είναι άλλη ιστορία. Μπορεί να κρατήσει η εφορία το μερίδιό της.

Όπως το κρατούσε τόσα χρόνια, που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πλήρωναν χαράτσι για να πάρουν διαρκείας ή απλά εισιτήρια. Και θησαύρισε κόσμος απ’ αυτήν τη δουλειά. Όπως θησαύρισε και στο ΟΑΚΑ, αλλά και το μπάσκετ. Που άπαξ και δεν είχε εισιτήριο κάποιος, πλήρωνε τον πορτιέρη ένα 5ευρω κι έμπαινε μέσα. Μεμονωμένα περιστατικά όλα, δεν υπήρχε τίποτα το ύποπτο. Όλα δηλωμένα στην εφορία.

Να σ’ το προχωρήσω. Άσε το 50ευρω στην άκρη. Τη μια μέρα λέει ο Αλαφούζος ενισχύω τον Ερασιτέχνη μ’ αυτό το 50ευρω, και στο καπάκι την άλλη δίνει 250.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη. Κουβαρνταλίκια, όχι αστεία. Αυτά τα ρευστά τι είναι, μάστορα; Δώρο στον Ερασιτέχνη; Δάνειο; Διευκόλυνση; Και είπε ότι θα πληρώνει αυτός για να φτιάχνει το χορτάρι που είναι μαδημένο στη μια άκρη, γιατί δεν το βλέπει ο ήλιος. Μιλάμε ότι ο Άλαφ πρέπει να γίνει άγαλμα έξω από τη Λεωφόρο. Να γκρεμιστεί η Λεωφόρος, αλλά να υπάρχει εκεί το άγαλμα. Στον μέγα ευεργέτη και τα ρέστα.

Όπως έξω από το ΟλντΤράφορντ υπάρχει το άγαλμα του Σερ Φέργκιουσν, όπως στην Άρσεναλ του Χέρμπερτ Τσάμπμαν και του Τιερί Ανρί, έτσι και στη Λεωφόρο να υπάρχει του Γιάννη του αναμορφωτή. Ξέφυγα, όμως. Για τα λεφτά που έδωσε στον Ερασιτέχνη, σου έλεγα. Δεν το είπε ο Αλαφούζος, με τι μορφή τα έδωσε. Τι να πει, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Τίποτα από αυτά δεν είναι, ρε. Μία καλή πράξη έκανε ο Γιαννάκης, δεν έχει τίποτα πίσω στο μυαλό του. Μάλιστα.

Και πλακώνονται στα social media οι Παναθηναϊκοί. Αδερφός τον αδερφό πυροβολάει, μιλάμε, στα πράσινα forum. Οι περισσότεροι την κόζαραν τη δουλειά, βέβαια. Το κάνει αυτό ο Αλαφούζος για να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» στη γενική συνέλευση. Να φύγει, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο και να μετακομίσει στον Βοτανικό. Μας καλοπιάνει, αλλά δεν τσιμπάμε, και τα ρέστα. Είναι κι αυτοί, βέβαια, οι συνδεσμίτες που ανήκουν στην ΠΑΕ και τον λιβανίζουνε τον Γιάννη. Αυτοί που ανήκουνε στην ΠΑΕ. Που μπορεί να ήτανε και μέρος της κονόμας. Άλλο θέλω να σου πω.

Αυτά που χρωστούσε ο Αλαφούζος στον Ερασιτέχνη που χρησιμοποιούσε το γήπεδο τα έδωσε; Ο Δημητράκης, αφού τον στόλισε κανονικά ότι είναι «αρχινταβατζής» του συλλόγου, τον Αύγουστο του ’18, όταν ανέλαβε την προεδρεία του Ερασιτέχνη, μίλησε και με νούμερα. Σου λέει, χρωστάει ο Αλαφούζος 611.000 ευρώ και η προηγούμενη διοίκηση φρόντισε να τα ρυθμίσει σε 60 άτοκες δόσεις. Και δεν αποκλείεται, δηλαδή, αυτά τα 250 που έδωσε ο Αλαφούζος, να είναι χρωστούμενα και να το σερβίρουν ως δώρο οι Αλαφουζοτέχνες. Έτσι είναι. Μνημόνια και πανδημία περνάει η Ελλάδα, ο Αλαφούζος σαν καλός επιχειρηματίας μπορεί να είχε κάνει ένα καλό deal με τον Ερασιτέχνη.

Τώρα, θα πεις, ξέρεις εσύ, ρε μάγκα, ότι ο Αλαφούζος δεν τα έδωσε αυτά τα λεφτά; Όχι, ρε. Κανένας δεν το ξέρει. Μόνο ο Μαλακατές και ο Αλαφούζος το ξέρουνε. Κι επειδή ο Δημητράκης τον ξαπόστειλε τον Αλαφούζο από τη Λεωφόρο και τον έστειλε στο ΟΑΚΑ να παίξει, περισσότερο κόσμο βάζει το ΟΑΚΑ, μπορεί να μάζεψε τίποτα στην πάντα ο Γιαννάκης για να ξοφλήσει τον Ερασιτέχνη.

Κι η πλάκα ποια είναι; Τότε ο Αλαφούζος έβγαλε κι αυτός μία ανακοίνωση για τον Γιαννακόπουλο, ότι ο Δημητράκης θέλει να διώξει τον Παναθηναϊκό από τη Λεωφόρο, επειδή θέλει να του κόψει τον δρόμο προς την ανάκαμψη. Ήταν τότε που είχε φέρει εδώ αυτόν τον απατεώνα τον Πιενγκμποτσάντ, πώς τον λέγανε. Για την ανάκαμψη του Παναθηναϊκού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα