Αλαφούζος: «Από ατύχημα πήρα τον Παναθηναϊκό”. Και το δυστύχημα είναι ότι παραμένει…

Αλαφούζος… συγκλόνισε και πάλι το παλικάρι. Έδωσε μια συνέντευξη και είπε ότι ανέλαβε τον Παναθηναϊκό από ατύχημα. Μάλιστα.

Δηλαδή, περπατούσε στο δρόμο ο Γιαννάκης, σκόνταψε και χτύπησε πάνω σε κανα τοίχο. Αυτό είναι ατύχημα

Η, άπαξ και βρέχει, βουτάει ένα αυτοκίνητο στη λιμνούλα και σε κάνει χάλια παντελόνι και σκαρπίνι. Αυτό είναι ατύχημα.

Ποιο ατύχημα, ρε, Γιαννάκη. Όποιος παθαίνει ατύχημα, το επιδιορθώνει. Εσύ είσαι τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό με τα ίδια ρούχα και τα σκαρπίνια που σου τα έκαναν μούσκεμα.

Πάει να πει ότι του αρέσουν τα ατυχήματα του Αλαφούζου. Ύστερα, τώρα θα τον βρει ένα ακόμα, ατύχημα. Το κράτος, ο δήμος και άλλα κονδύλια, πάνε να του κάνουνε μεγάλο ατύχημα του Γιαννάκη. Να του φτιάξουνε γήπεδο στο Βοτανικό. Και γαμώ τις ατυχίες.

Όλα τα άλλα που είπε, λες και ακούς κανα πιστσιρίκι. Ότι θέλουν οι ομάδες το πρωτάθλημα, για να βγάλουν λεφτά από το Champions League. Πρέπει να του πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβει.

Διαβάστε την συνέντευξη στο pod cast του Christopher Vonheim

Τι σας αγχώνει περισσότερο στη ζωή σας; Να είστε ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ή να ασχολείστε με τη ναυτιλιακή επιχείρηση σας, που είναι οικογενειακή;

«Φυσικά, το να έχω τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς. Η ανάμειξη μου στον Παναθηναϊκό ήταν ατύχημα. Η ενασχόληση με τη ναυτιλιακή, όχι. Την επέλεξα τη δουλειά μου».

-Επειδή υπάρχουν πολλοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο, μπορείτε να εξηγήσετε τη δήλωση σας ότι θα αποχωρούσατε από τον Παναθηναϊκό, επειδή τα προβλήματα ήταν τόσο βαθιά που δεν μπορούσατε να τα φτιάξετε; Παρότι προσπαθήσατε, δεν καταφέρατε να τα φτιάξετε.

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα πράγματα πάνε καλύτερα. Αλλά τα τελευταία 15-20 χρόνια υπήρχε μεγάλη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γήπεδα ήταν γεμάτα κόσμο στα τέλη του ’90 και στις αρχές του 2000, αλλά την τελευταία δεκαετία τα γήπεδα είναι άδεια γιατί κανένας δεν εμπιστεύεται τα αποτελέσματα. Οι διαιτητές ήταν κακοί κ.α. Την τελευταία τριετία έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους και όλα έχουν βελτιωθεί. Ευτυχώς, το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο διαχειρίσιμο στην Ελλάδα».

-Για να το διευκρινίσουμε εννοείται τη βιομηχανία του στοιχήματος; Ότι άνθρωποι πόνταραν σε παιχνίδια;

«Όχι. Πρώτα απ’ όλα ήταν η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα στα τηλεοπτικά, οι 3-4 μεγάλες ελληνικές ομάδες κερδίζουν από 5 μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ανάλογα τη θέση τους. Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα, κέρδη από τα εισιτήρια, υπεραξία στους παίκτες που θα πουλήσεις.

Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι επιχειρούσαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, για να κερδίσουν χρήματα. Αυτό έχει συμβεί και αυτές οι ομάδες ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικές από τις άλλες. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Πριν μία δεκαετία ξέσπασε και η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οπότε αυτό προκάλεσε περαιτέρω μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση, τους χορηγούς. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει πολύ το ποδόσφαιρο».

-Εάν έχει καταλάβει σωστά, τρέχατε στα 100 μέτρα. Ποια ήταν η καλύτερη επίδοση σας;

«Δεν ήμουν τόσο γρήγορος. Είχα καλύτερο χρόνο τα 10,9 δευτερόλεπτα».

-Συνεχίζει το τρέξιμο να είναι το χόμπι σας ή προτιμάτε το ποδόσφαιρο;

«Συνεχίζω να τρέχω για να είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά όχι σε μεγάλες αποστάσεις πλέον. Είναι και θέμα ηλικίας, δεν έχω επιλογή. Το τρέξιμο είναι ένας σύντροφος μου όταν βιώνω στρεσογόνες καταστάσεις».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα