Αλαφούζος: Από «Καλός Σαμαρείτης» της κεντρικής διαχείρισης, «μεσίτης» για συμφωνία της Cosmote TV με οκτώ ΠΑΕ!

Η Cosmote TV μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με «πατερούλη» τον Αλαφούζο, φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και με Λαμία, Βόλο, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης, Ιωνικό, αλλά και τον ΟΦΗ, που έκανε ξεχωριστή διαπραγμάτευση μόνος του.

Το συνδρομητικό κανάλι φέρεται να έχει προτείνει από 6.5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και από 1.3 εκατ. ευρώ στις υπόλοιπες, κάτι παραπάνω για τον ΟΦΗ.

Συμβόλαιο με την Nova για την επόμενη σεζόν έχουν: Άρης, ΠΑΣ Γιάννενα, Ατρόμητος, ενώ «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο Αλαφούζος, που μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν υπέρμαχοι της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, φέρεται να κίνησε αυτός την διαδικασία, όχι, όμως, με όλες τις ομάδες. Ενήργησε ως «μεσίτης» για να έρθουν σε επαφή με την Cosmote TV. Όλες, πλην ΑΕΚ, γιατί ο Μελισσανίδης δεν χρειάζεται κανέναν Αλαφούζο για να διαπραγματευτεί.

Κι όταν λέμε «μεσίτης», εννοούμε διαμεσολαβητής, μην πάει ο νους στο πονηρό. Είναι ο μόνος που έχει απ’ ευθείας πρόσβαση στα υψηλά κλιμάκια του συνδρομητικού καναλιού.

Ο ίδιος ο Αλαφούζος, πάμτως, έλεγε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το Super League 1 TV στην τελευταία συνεδρίαση του συνεταιρισμού. Για να εκβιάσει τα συνδρομητικά, έγραψαν η «Α» και η iapopsi.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περσινό, ο Αλαφούζος πήρε από τη NOVA τα ίδια χρήματα που δίνει φέτος η Cosmote TV.

Τι θα κάνουν τώρα οι υπόλοιπες έξι τρεις ΠΑΕ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης; Τι λέει γι αυτό ο Ιβάν, που ελ΄χιε ταχθεί υπέρ της κεντρικής διαχείρισης;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα