ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Χωρίς εμένα Βοτανικός γιοκ…»

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα  και βάλε, μάστορα, να ψήνεται. Τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον Αλαφούζο ο Μαρινάκης. Τον βρίσκει και μπόσικο με τους Μπολόνηδες και τους Καρλίτους που δεν την τσουλάνε και περιμένει να δει πόσα θα γράψει το κοντέρ στο τέλος. Έτσι είναι. Άπαξ και τον ρωτήσεις τον Μαρινάκη, τι θέλει περισσότερο, την κούπα στο Champions League ή να κερδίσει ο Ολυμπιακός 7-0 τον Παναθηναϊκό, το δεύτερο θα σου πει. Έτσι μεγάλωσε ο Μαρινάκης. Από μικρό παιδί, μέσα στον Ολυμπιακό, όπου ήταν κι ο μακαρίτης ο πατέρας του.

Πάμε παρακάτω: Ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος τα ξέρει όλα αυτά για τον Μαρινάκη. Εννοείται, ρε. Ξέρει ότι ο Μαρινάκης μπορεί να δώσει ένα καράβι δολάρια στους παίκτες έτσι κι τον ξεφτιλίσουνε τον Παναθηναϊκό. Να μην ξέρει πού να κρυφτεί ο Αλαφούζος. Να μη σηκώνει τα τηλέφωνα, ούτε στον Μητσοτάκη να μιλήσουνε για τον Βοτανικό.

Και τι κάνει, δηλαδή, ο Γιαννάκης; Έτσι θα το άφηνε το πράγμα; Δεν ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός πάει γυμνός στ’ αγκάθια; Το ξέρει. Γι’ αυτό και την πήγε αλλού την κουβέντα ο Γιάννης. Σου λέει, σ’ αυτό το γήπεδο, χαμένος από χέρι είμαι από τον Μαρινάκη. Θα παίξω αλλιώς το παιχνίδι. Με Βοτανικό. Θα παίξω Βοτανικό, για να έχουν οι «βάζελοι» ν’ ασχολούνται και να ξεχάσουνε το ματς με τον Ολυμπιακό, άπαξ και πάθουμε καμιά συμφορά. Πονηρίκλα ο Γιαννάκης.

Μία βδομάδα πριν από το ντέρμπι, βγαίνει η «Καθημερινή» και γράφει κατεβατά ολόκληρα. Αποκαλύπτουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και του Μπακογιάννη για τον Βοτανικό, σου λέει. Χαμός στο ίσιωμα. Μπαίνει στην τελική ευθεία, σου λέει. Υπογράφει ο Μητσοτάκης με τον Μπακογιάννη και μπαίνουνε μέσα οι μπουλντόζες για να τα σαρώσουνε όλα. Επιτέλους, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός έχει δικό του γήπεδο.

Κι ας μην μπήκε καμία υπογραφή, ακόμα. Και κάθεσαι και διαβάζεις προσεκτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Αλαφούζου. Δεν υπάρχει ούτε ένα καινούργιο στοιχείο. Η μόνη είδηση που βγαίνει, είναι ότι ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του Μητσοτάκη. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Πληροφόρησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Αλαφούζος, ότι ο πρωθυπουργός έχει τον φάκελο. Και ποιος θα τον είχε, δηλαδή, για να καταλάβω. Ο κλητήρας του Μητσοτάκη και ο αντιδήμαρχος καθαριότητος του Μπακογιάννη;

Το προχωράμε. Βγαίνει η iapopsi.gr και γράφει ότι είναι μούφα το ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Τίποτα δεν έχει μέσα. Άδειο δοχείο. Της πλάκας ιστορία. Το διαβάζουνε αυτό οι κανονικοί Αλαφουζοτέχνες που είναι και Σαββιδοτέχνες και λένε ότι το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» έχει ασάφειες μέσα. Και δίνουνε την είδηση ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το νέο γήπεδο για 99 χρόνια και θα πληρώνει νοίκι η ΠΑΕ στον δήμο. Ό,τι ακριβώς έλεγαν η «Α» και η iapopsi.gr εδώ και μήνες.

Το ωραίο σ’ το έχω για τώρα, μάστορα. Το Αλαφουζοτεχνείο, ο Αλαφούζος, δηλαδή, έστειλε κι άλλες εντολές. Ότι άπαξ και δεν ήταν αυτός στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, η ομάδα δεν θα έφτιαχνε γήπεδο με τίποτα! Ότι αυτός που έχει τα κονέ με την κυβέρνηση, αυτός φτιάχνει το γήπεδο, άρα είναι ο μεγάλος ηγέτης. Ποιος Απόστολος Νικολαΐδης τώρα και ποιος Γιώργος Βαρδινογιάννης. Εγώ, σου λέει, κατάφερα να φτιάξω γήπεδο. Έτσι το σέρβιραν οι Αλαφουζοτέχνες – Σαββιδοτέχνες. Μετά τον Αλαφούζο, το χάος. Ή «Καραμανλής ή τανκς» ένα πράγμα, που λέγανε στη μεταπολίτευση..

Έτσι είναι. Άντε, τώρα εσύ να είσαι «βάζελος» μέχρι το μεδούλι, να έχεις φάει καμία ξεγυρισμένη τριάρα από τον Μαρινάκη και να σου λέει ο Αλαφούζος ότι εγώ είμαι ο Παναθηναϊκός, κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένη γιατί, έτσι και φύγω από τον Παναθηναϊκό, δεν θα δεις γήπεδο ούτε για τα επόμενα 100 χρόνια. Στα ίσια και παλικαρίσια, μάστορα, ο Αλαφούζος. Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, σου λέει ο Γιαννάκης, γιατί στην πόρτα είμαι. Την κάνω.

Κατάλαβες, τώρα, πώς το έπαιξε το έργο ο Γιαννάκης όλη τη βδομάδα, για να προλάβει το κακό που βλέπει να έρχεται; Και στούρνος να είσαι, άπαξ και βλέπεις έναν τίτλο «αν δεν γίνεται και τώρα ο Βοτανικός, δεν θα γίνει ποτέ», καταλαβαίνεις τι παίζει, μάστορα.  Πάμε παρακάτω γιατί έχει και καλύτερο.

Κάνει μια εκπομπή το sdna με Παπαθεοδώρου, Βέργη κι έναν δημοσιογράφο από την «Καθημερινή». Γιώργος Λάλιος. Μάλιστα. Και τι λέει ο Λάλιος; «Ένας λόγος που το γήπεδο δεν προχωρούσε είναι η χρηματοδότηση. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει να κάνει με την πανδημία. Το έργο προωθείται ως ένα έργο αστικής αναζωογόνησης. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης».

Μάλιστα. Άκου τώρα, μάστορα, να μαθαίνουν οι Παναθηναϊκοί. Την περασμένη Τρίτη βγήκε η iapopsi.gr και έγραψε, ότι ο Αλαφούζος πήγε να μάθει κατάθλιψη μόλις το διάβασε. Πολωνοί και Ούγγροι μπλόκαραν τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, του οποίου στην Ελλάδα ηγείται ο Σκυλακάκης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα περίμενε να εισπράξει 32 δις ευρώ για την πανδημία και τώρα μπλοκαρίστηκαν αυτά τα λεφτά. Αυτά περίμενε ο Γιαννάκης. Να βάλει χέρι στο Ταμείο.

Πάμε και σε άλλο καλό:

«Υπάρχει όρος στο Ταμείο Ανάκαμψης που αναφέρει ότι πρέπει να υλοποιηθεί κάθε έργο μέχρι το 2026 και να έχει βάλει τις βάσεις του μέχρι το 2022-23. Η διαδικασία ανάθεσης του έργου μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό.

»Η απευθείας ανάθεση γίνεται μόνο σε λοιμούς και πλημμύρες. Μέχρι το 2022 πρέπει να συμβασιοποιηθεί το κάθε έργο».

Ο Λιάλος το είπε κι αυτό. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» του Αλαφούζου. Θα πάρει χρόνο, σου λέει, με τη διαδικασία ανάθεσης. Μάλιστα. Και δεν μπορεί να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση, σου λέει ο Αλαφούζος, γιατί ούτε πλημύρα έχει, ούτε λοιμούς και καταποντισμούς. Κι εγώ σου λέω ότι στην Ελλάδα ζούμε. Γίνονται δυο άγονοι διαγωνισμοί, στενεύουν τα περιθώρια και σου λέει ο Μπακογιάννης ότι πρέπει να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση γιατί δεν μας παίρνει άλλο. Απλά πράγματα είναι αυτά. Εδώ, το πράγμα, βέβαια, αν τσοντάρει ο Σκυλακάκης, δεν έχει μαϊμουδιές, και το παραμικρό ευρώ είναι υπό έλεγχο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Και βγαίνεις και μία βόλτα στην πιάτσα να δεις τι παίζει με τις κατασκευαστικές. Άμα ενδιαφέρθηκε κανένας μεγαλοκατασκευαστής να χτυπήσει καμιά πόρτα, για να φτιάξει αυτός το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Μην ασχολείσαι, σου λέει. Το έργο πάει βολίδα, σαν το σουτ του Φορτούνη με τη Μολδαβία. Κανένας δεν πρόλαβε να το δει. Βουπ και μέσα. Στόχος, δηλαδή.

Και κάθεσαι και σκέφτεσαι. Τι θέλει να πει ο ποιητής ότι η δουλειά έχει γίνει; Μπλέκεται κανένας κατασκευαστής με την κυβέρνηση και θα πάρει τη δουλειά; Τι θα πει, δηλαδή, μην ασχολείσαι; Εδώ μιλάμε για χοντρή κονόμα του αιώνα και να μην ασχοληθώ, πλάκα κάνουμε τώρα; Μέχρι τέλους θα την πάμε τη δουλειά εμείς εδώ στην «Α» και την iapopsi.gr, έτσι και γίνει καμιά μπινιά και δοθεί κάτω από το τραπέζι η δουλειά με φυσούνα-φινιστρίνι.

Να σ’ το κλείσω. Έτσι και γίνει καμία κόμπλα και δεν φτιάξει γήπεδα ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να βγει στην Ευρώπη με την ομάδα που έχει, τότε καλύτερα να πει στον Μητσοτάκη να κρατήσει την καραντίνα μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο που ξεκινάει το επόμενο πρωτάθλημα. Να μην κυκλοφορεί κουνούπι έξω. Κι όποιος λέει τη λέξη «Αλαφούζος», να τον παίρνουνε στο τμήμα για εξακρίβωση. Έτσι είναι. Γι’ αυτό παίζει τα ρέστα του ο Τζόνι με τον Βοτανικό ή τώρα η ποτέ. Αν δεν χτίσει στον Βοτανικό, είναι για το Βατικανό, να πάρει την ευχή του Πάπα της Ρώμης για να συνεχίσει να είναι στον Παναθηναϊκό. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα