Αλαφούζος για Λεωφόρο και ΑΜΚ

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τη Λεωφόρο και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σε «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της παρουσίασης των Γιάννη Αναστασίου και Δημήτρη Σαραβάκου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το γήπεδο μπορεί να παραχωρηθεί στον σύλλογο και μετά το πέρας των πέντε ετών που έχει συμφωνηθεί, δήλωσε ότι κάθε κερκίδα θα κατασκευάζεται ξεχωριστά, ενώ υποστήριξε ότι το μοντέλο του «Γ. Καραϊσκάκης» έχει αποτύχει, χαρακτήριζοντας το μάλιστα ως το πιο άσχημο γήπεδο στην Ευρώπη. Όσο για την ΑΜΚ, αποκάλυψε ότι θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν 4-5 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

«Για το θέμα της πενταετίας στη Λεωφόρο δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε να το χρησιμοποιήσουμε. Τώρα μας δόθηκε η δυνατότητα για πέντε χρόνια και αυτό θα πάει και παραπάνω. Θα κάνουμε μία σχετική εισήγηση για να πάρει παράταση η πενταετία. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα γιατί δεν θα υπάρξει κανείς που να τολμήσει να πάρει την Λεωφόρο. Από εκεί και πέρα, αν βρει πόρους ο δήμος και φτιάξει το γήπεδο και μας το παραχωρήσει έναντι πολύ μικρού τιμήματος, όχι όπως το ΟΑΚΑ, τότε δεν θα πούμε όχι. Δεν το βλέπω πολύ πιθανό αν και ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα.

Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στην δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης. Έχουν γίνει στατικές μελέτες. Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του Καραϊσκάκη, πάντως, έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης.

Θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν τα λεφτά. Θα είναι 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αποπληρωθούν οι δόσεις, τα χρήματα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές. Έχουν μπει έναντι της αύξησης στα ταμεία της ΠΑΕ 3.100.000. Όσο για την Παιανία; Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να την χρησιμοποιούμε με χαμηλό μίσθωμα είτε να συζητήσουμε για την αγορά των εγκαταστάσεων από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχει γίνει ήδη μία επαφή και δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα