ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Του πάσαραν τον Ντρεοσί για… Καρεμπέ

Toυ Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Έτσι είναι οι φίλοι σ’ αυτήν την ζωή. Για τα δύσκολα. Όχι για τα εύκολα. Βρέθηκε στην ανάγκη ο Πιέρ Ντρεοσί, αμέσως τον πήρε στον Παναθηναϊκό ο Λάζλο ο Μπόλονι για τεχνικό διευθυντή. Ζωή είναι αυτή. Φτιάξε φίλους κι άσ’ τους να υπάρχουνε. Μπορεί να τους χρειαστείς με τον χρόνο. «Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις», έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Στα αζήτητα ήταν ο Πιέρ στη Γαλλία. Δούλευε, λέει, στην Παρί, Β΄  Εθνική. Όχι την Σεντ Ζερμέν, μία άλλη ομάδα του Παρισιού. Και σου λένε οι Αλαφουζοτέχνες ότι τα πήγε θαυμάσια. Και λέω εγώ: Αν τα πήγαινε θαυμάσια, γιατί δεν τον πήρε καμία μεγάλη ομάδα στην Γαλλία ή την Ευρώπη και τον πήρε ο Αλαφούζος; Άλλο θέλω να σου πω.

Ο Πιέρ τι ακριβώς θα κάνει στον Παναθηναϊκό; Οι Αλαφουζοτέχνες γράφουνε φοβερά πράγματα, ότι θα ελέγχει και τους μαγείρους. Μιλάμε για κωμικά πράγματα, τώρα. Ήρθε ένας τεχνικός διευθυντής και θα ελέγχει και τους μαγείρους, άμα τα φαγητά έχουν χαμηλή αλατότητα, που λένε και στην τηλεόραση. Να τον φτιάξουνε και καλά τον Ντρεοσί ήθελε το Αλαφουζοτεχνείο και γράφουνε ότι ελέγχει ακόμα και τους μαγείρους. Φανταστείτε, δηλαδή, πόσο σχολαστικός είναι.

Άμα είναι έτσι, ας πάρει ο Αλαφούζος κανέναν Πετρετζίκη ή κανέναν Παρλιάρο ή την Τασία από το Φισκάρδο, να τρώει γκουρμεδιές ο Καρλίτος με τον Μακέντα. Να το σοβαρέψουμε.

Εντάξει, ο Μπόλονι έκανε το προξενιό του Πιέρ στον Αλαφούζο. Σιγά μην ήξερε ο Γιαννάκης τι είναι Πιέρ Ντρεοσί. Τον λοχαγό Άλφρεντ Ντρέιφους, που μοιάζουνε λίγο τα επίθετα, μπορεί να τον ήξερε από την γνωστή ιστορία και ταινία, «Υπόθεση Ντρέιφους». Τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Ντρέιφους, μπορεί να τον ήξερε κι αυτόν. Τον Ντρεοσί, αποκλείεται. Εδώ παίζεται άμα ξέρει και τους παίκτες που του έφερε ο Ρόκα με τον Πογιάτος, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

Να σ’ το πάω παρακάτω. Μόλις ο Μπόλονι του είπε του Αλαφούζου ότι υπάρχει ένας ξέμπαρκος τεχνικός διευθυντής που είναι και φίλος μου, το συζήτησε με κόσμο ο Γιαννάκης, κι είναι λογικό. Έχει τρεις-τέσσερις τριγύρω του που ξέρουνε από μπάλα. Και τι του είπανε; Ότι να τον πάρει με τα χίλια τον Πιέρ, για να έχει ο Παναθηναϊκός τον δικό του Καρεμπέ!

Έτσι είναι. Γάλλος ο ένας, Γάλλος κι ο άλλος. Καμία διαφορά. Μέσα στα πράγμα είναι ο Ντρέος, του είπανε του Γιαννάκη. Θα φτιάξει ομαδάρα, όπως έφτιαξε ο Καρεμπέ, και ο Μοδεστό, στον Ολυμπιακό. Μιλάμε, ότι τέτοιο παραμύθι δεν πρέπει να έχει ματαφάει ο Αλαφούζος. Ένας Ντρεοσί, ίσια κι όμοια με τον Καρεμπέ.

Που άπαξ και σηκώσει το τηλέφωνο ο Καρεμπέ, μπορεί να μιλήσει με τον Μακρόν τον ίδιο. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Πιέρ; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μέχρι τη Ρεν έχει φτάσει η φήμη του, κι αυτό πριν από πολλά χρόνια, όταν ήτανε μαζί με τον Μπόλονι. Ποιος ο Ντρεοσί και ποιος ο Καρεμπέ, τώρα, θα πηδηχτούμε από το παράθυρο, που έλεγε κι εκείνος ο απίθανος και δεν θυμάμαι πως τον λένε στον ΑΝΤ1.

Του σφύριξαν του Γιαννάκη ότι πετούσε τζάμπα τα λεφτά τόσα χρόνια, γιατί δεν είχε έναν άνθρωπο στην Γαλλία να μαζέψει πιτσιρίκια και να τα φέρει στο Κορωπί. Όπως ο Καρεμπέ με τον Μοδεστό, δηλαδή, ψάξανε και βρήκανε Καμαρά, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, να κάνει το ίδιο κι ο Ντρεοσί.

Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι οι μαύροι αθλητές, του είπανε του Γιαννάκη. Υπερέχουνε σε δύναμη έναντι των λευκών και το ποδόσφαιρο όλο και πάει προς την δύναμη. Πάρε τον Ντρεοσί να σου βρίσκει τέτοια παιδιά και τα παίρνεις με ψίχουλα στο Κορωπί. Όπως έκανε ο Ολυμπιακός που αγοράζει φτηνά και πουλάει ακριβά.

Γαλλάκια θα γεμίσει το Κορωπί με τον Ντρεοσί. Κι αυτό δεν είναι κακό βέβαια. Από κάτι του σωρού που έχει τώρα, καλύτερα θα είναι τα Γαλλάκια. Και μετά, θα πάρουνε τα μέτρα τους τα παπαγαλάκια για τα Γαλλάκια. Κάν’ το όπως ο Ολυμπιακός και τα ρέστα, θα λένε.

Πριν τα κάνει όλα αυτά, ο μεσιέ Πιέρ, πρέπει να δει τι θα κάνει με όλους αυτούς που μπινελικώσανε τον Μπόλονι. Γιατί, όπως γράφει το Αλαφουζοτεχνείο, είναι λάτρης της πειθαρχίας ο Γάλλος. Και τι θα πει λάτρης της πειθαρχίας; Άπαξ και ο Μπόλονι το έχασε το ματσάκι στα αποδυτήρια, θα το φτιάξει ο κολλητός του.

Να σου δώσω λεπτομέρειες, μάστορα. Ο τρελός χαμός γίνεται στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, και το Αλαφουζοτεχνείο δεν γράφει κουβέντα. Μιλάμε ότι δεν ξανάγινε τέτοιο μασκαραλίκι. Στον μεζέ τον έχουν πάρει τον Ρουμάνο πέντε παίκτες. Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις. Πέντε παίκτες. Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Χουανκάρ, Σέκενφελντ και Μακέντα.

Το ’χασε το ματσάκι στα αποδυτήρια ο Μπόλονι. Δύο φορές ο Χατζηγιοβάννης, του την είπε άσχημα. Την μία, την είδε όλος ο κόσμος στην τηλεόραση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακός.

Τι με βγάζεις, ρε μάστορα, σου λέει; Εγώ ήμουν ο κακός; Και μία άλλη φορά στο ματς με τον Απόλλωνα, πάλι διαμαρτυρήθηκε στον Κουζνέτσοφ τον βοηθό του Λάζλο. Στο δε ντέρμπι, ο Χατζηγιοβάννης ήταν μέσα στη μουρμούρα που τον έκανε αλλαγή. Κι ευτυχώς ο Παπαβασιλείου του έχωσε ένα μπινελίκι και σταμάτησε.

Για τον Μπουζούκη είναι γνωστά τα πράγματα. Δεν τον γουστάρει με τίποτα ο Λάζλο. Γούστα είναι αυτά, θα πεις. Ο Μπουζούκης, όμως, έχει μια παρέα παιδιών που ξεκίνησαν μαζί. Εκτός από τον Χατζηγιοβάννη, έχει τον Ζαγαρίτη και τον Αλεξανδρόπουλο, τον Σερπέζη κι αυτόν τον νεαρό τερματοφύλακα. Πιτσιρίκια είναι αυτά. Υποστηρίζουνε ο ένας τον άλλονα.

Κι ύστερα, προ ημερών που του έκανε παρατήρηση, ο Μπουζούκης κάτι του είπε του Μπόλονι. Κάτι σαν «παράτα με ήσυχο». Αφού του έσπασε τα νεύρα ο Ρουμάνος, μικρό παιδί είναι ο Μπουζούκης. Αντέδρασε. Τα βλέπουνε αυτά οι πιτσιρικάδες του Παναθηανίκού και σου λέει, ο Μπόλονι είναι καθηγητής Λυκείου κι ακόμα χειρότερα.

Ο Μακέντα πετούσε τα νερά στο ματς με τον Απόλλωνα, πάλι το είδε όλος ο κόσμος. Θέλει να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ, ο Μπόλονι τον βάζει μπροστά. Και θα δώσει τη λύση ο Πιέρ; Τι ώρα;

Ο Χουανκάρ στράβωσε με τα μπινελίκια του Ρουμάνου στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και του είπε στα ίσια, «δεν είμαι κανένα μικρό παιδί, να μου συμπεριφέρεσαι έτσι». Ούτε κι απ’ αυτόν κάνει ζάφτι ο Μπόλονι.

Ο Σέκενφελντ ήθελε να παίξει και στο δεύτερο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μπόλονι τον πέταξε έξω. Κι αυτός στράβωσε. Γενικά, δεν τον πάει με τίποτα ο Ολλανδός.

Δηλαδή, ο Μπόλονι είναι ο καθηγητής που του πετάνε σαΐτες οι μαθητές στην τάξη και κάλεσε τον λυκειάρχη να τους ρίξει καμιά αποβολή; Αυτό καταλαβαίνω. Ότι θα πάρει την βίτσα ο μεσιέ και θ’ αρχίσει να βαράει τις παλάμες του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάννη, όπως έκανε ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος στην ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα»;

Και ρωτάω τώρα εγώ: Πόσο μπορεί ν’ αντέξει στα αποδυτήρια ο Μπόλονι, που συμπεριφέρεται σαν επιλοχίας της δεκαετίας του ’60; Και πόσο θα τον κρατούσε ο Αλαφούζος, δηλαδή, όταν έξι παίκτες δεν θέλουνε να τον βλέπουνε στα μάτια τους;

Γι’ αυτό κι ο Γιαννάκης πήρε τον Πιέρ για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Για να σταματήσει να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Το κυτίον παραπόνων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα