Αλέφαντος ο… Ερντογάν για Μπάιντεν! Του είπε κάτι σαν «μάθε ιστορία από τον άρχοντα», για την γενοκτονία των Αρμενίων

«Πυρά» κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σαν άλλος… Αλέφαντος «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα», επιτέθηκε στα ίσια στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «να μελετήσει να μάθει την ιστορία της Αρμενίας», ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν δίνει καμία σημασία στην αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Αρμένιους ότι έσφαξαν Τούρκους, εκείνη την εποχή.

Για την Γενοκτονία των Ποντίων ο Ερντογάν πάλι τα ίδια ισχυρίστηκε. Όπως και μερικοί πολιτικάντηδες εδώ στην Ελλάδα. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε πέρσι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναγνώρισε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία, καθώς όλοι οι προκάτοχοι του περιορίζονταν στο να χρησιμοποιούν τον αρμενικό όρο Meds Yeghern (Μεγάλη Καταστροφή)

«Σήμερα, 107 χρόνια μετά ο αμερικανικός λαός συνεχίζει να τιμά όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία», σημείωσε μεταξύ άλλων χθες ο ίδιος στο μήνυμα του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Είναι προφανές οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία βρίσκονται στο έσχατο σημείο και η Ελλάδα θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα