Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος: «Η ΕΡΤ δεν έκλεισε ποτέ δορυφόρο»

Ο Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος, επί χρόνια σε θέσεις στην ΕΡΤ, μίλησε για την γκάφα της Δημόσιας Τηλεόρασης να μην μεταδώσει τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.

«Ήμουν συντονιστής σε τέσσερις Ολυμπιάδες. Όταν γνωρίζουμε εδώ και μήνες ότι θα γίνουν οι αγώνες στο Τόκυο και παίρνουμε το πρόγραμμα, βλέπουμε που υπάρχουν Έλληνες αθλητές και ζητάμε να κλείσουμε δορυφόρο από την στιγμή που δεν θα κάνουμε δική μας παραγωγή, γιατί αν ήμασταν εκεί θα είχαμε στείλει κάμερες. Για τον Πετρούνια θα υπήρχαν και άλλες 30-40 χώρες που θα ήθελαν να τον δείξουν, άρα πέφτει το κόστος ενοικίασης του δορυφόρου. Το κάνεις για όλους τους Έλληνες αθλητές, γιατί δεν ξέρεις ποιος θα διακριθεί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η ΕΡΤ έχει το πλεονέκτημα να έχει τρία κανάλια. Δεν έκλεισαν ποτέ δορυφόρο. Δεν ασχολήθηκαν καν. Πίστευαν ότι οι διοργανωτές θα τα κάνουν όλα. Τα φορτώνουν στο Ιάπωνα για να τσιμπήσει ο κόσμος που δεν γνωρίζει. Δεν έχει καμία ευθύνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης. Η ανακοίνωση για τον Γκιώνη είναι η μεγαλύτερη γκάφα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Οι κανονισμοί της ΔΟΕ είναι αυστηροί και με βάση αυτούς δεν μπορούν να παρεκκλίνουν, τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά. Η ΕΡΤ έχει γίνει viral παντού και εκτός συνόρων. Σου λέει χάσατε τον Ολυμπιονίκη; Ο Λυκουρόπουλος δεν έκανε κανέναν σχεδιασμό. Τον άκουσα να λέει δεν φανταζόμουν ποτέ ότι δεν θα δείξουν τον Πετρούνια. Δηλαδή χρειάζεται φαντασία για να δείξεις τον Πετρούνια; Είναι υπόλογος».

Κατέληξε μιλώντας για ένα λάθος που έγινε στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίδνεϊ: «Για να δείτε ότι λάθη γίνονται, αλλά αν είσαι εκεί τα διορθώνεις. Το 2000 στο Σίδνεϊ, υπήρχε ένα παιδί, Μιχάλης Μουρούτσος. Δεν τον είχαμε πουθενά στο πρόγραμμα. Βγήκαμε το βράδυ παραμονή του αγώνα του, είχε περάσει στους «8», και πάνω στην κουβέντα μου λέει ο πρόεδρος του TAE KWO DO, δεν νομίζω να μην δείξουμε τις προσπάθειες του Μιχάλη. Και του λέω ποιος είναι ο Μιχάλης… Του κόπηκε το γέλιο. Βρήκα λύση γιατί ήμουν εκεί».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα