Αλέξη, Κοτζιά, Γεραπετρίτη, Δένδια, Μαυρωτά, Καπράλε, καθίστε κι απολαύστε την «Μακεδονία» να παρελαύνει (video)

Αρχίζουν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, το μεσημέρι είναι η τελετή έναρξης. Στην διοργάνωση παίρνει μέρος και η «Μακεδονία». Είναι μία χώρα βόρεια της ελληνικής Μακεδονίας, που με την Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε Βόρεια Μακεδονία, αλλά πέταξε το «Βόρεια» όπως και στο πρόσφατο EURO 2021 και χρησιμοποιεί το «Μακεδονία».

Λοιπόν, όλα αυτά τα παλικάρια που είχαν την ευθύνη για το νέο ρεζιλίκι, ας κάτσουν σήμερα κι ας απολαύσουν την «Μακεδονία» να παρελαύνει. Πρώτος και καλύτερος, ο Αλέξης Τσίπρας και δεύτερος και καλύτερος ο Νίκος Κοτζιάς.

Αυτοί οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν φρόντισαν ώστε στον αθλητισμό να χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί το Βόρεια Μακεδονία.

Κι ο Νίκος Δένδιας να στηθεί στην τηλεόραση να καμαρώσει κι αυτός που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα με τις «συζητήσεις» του. Κι ο Γιώργος Μαυρωτάς, βέβαια. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού σήμερα, που κουνούσε χέρια και πόδια ώστε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, όταν ήταν στο «Ποτάμι του Θεοδωράκη.

Κι φυσικά, ο Καπράλος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και «αθάνατος» της ΔΟΕ, που δεν έριξε ούτε ένα τηλέφωνο στον Γερανό πρόεδρός της Τόμας Μπαχ, μπας και άλλαζαν τις φανέλες τους οι Σκοπιανοί και την ονομασία τους.

Έκανε, λέει, μία ομιλία στο Τόκιο κι εχυαρίστησε την ΔΟΕ που βοηθάει τις ομοσπονδίες. Κι έλεγαν στην ελληνική αποστολή, «καλά ο πρόεδρος δεν θα πει καμιά κουβέντα για τους «Μακεδόνες». Σιγά, μην έλεγε.

Ακούστε τι λέει ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο επικεφαλής της πόλης που φιλοξενούν τους Σκοπιανούς αθλητές

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα